Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Gülşen üzerinden gündem

Sanatçıların sahne kostümleri her zaman için dikkat çeken bir konu başlığı olmuştur. Ünlü tasarımcıların imzalarını taşıyan kostümleriyle performanslarını sergileyen sanatçılar uzun bir süre magazin sayfalarının gündeminde kalmayı başarır.

Ancak arasında bizim de bulunduğumuz kimi ülkelerde sanatçıların performanslarından çok kıyafetleri tartışıldığında ve bu tartışma da insanların özel hayatlarına fazlasıyla müdahale taşıdığında işin rengi başka bir hale gelir!

7 oğlu ve iki kızı olan 3 kez evlilik yapan, imam nikahlı eşleri de olan İzzet Yıldızhan, Gülşen'in kıyafeti üzerinden yaptığı "Aileler izliyor, benim çocuklarım izliyor. Biraz daha kendinize saygı duyun. Külotla, mayoyla sahneye çıkmasınlar" açıklamasıyla uzun süre konuşulmuş, bazı kadın şarkıcılar ve oyuncular Gülşen üzerinden yapılmaya çalışılan özel hayata müdahale çabasını yanlış bulduklarını söylemişlerdi.

Renkli ve kalabalık özel hayatıyla dikkat çeken İzzet Yıldızhan ardı ardına gelen tepkiler sonrasında "İsterlerse çıplak çıksınlar. Ben kendi fikrimi paylaştım sadece" diyerek yaptığı 'kişisel' yorumunun farklı yerlere çekildiğini söylemişti. Hemen her dönem farklı bir isim üzerinden gündeme getirilmeye çalışılan ve alt metninde özgürlükleri de baskılama çabası taşıyan bu tarz çıkışların bir tanesi daha bitti derken bu defa şarkıcı Işın Karaca, Gülşen'e göndermede bulunarak bu gündem malzemesinin kendisinden söz ettirmek isteyenlerin bir süre daha işine yarayacağını gösterdi.

Geçtiğimiz haftalarda meslektaşı Gülşen'in tercih ettiği sahne kostümü için "Bu kadarı fazla" diyen Karaca, yeni açıklamalarda bulundu. Verdiği bir röportajda yaptığı açıklamalara yenilerini ekleyen Karaca, "Gülşen aslan gibi şarkıcı, efsane bir söz yazarı. Sadece ben de kız annesiyim o da belirli bir normun içerisinde bu ülkeye göre hareket etmelidir diye düşünüyorum. Son kostümünü görmedim, telefondan uzak durmaya söz verdim o yüzden bakmadım" ifadelerini kullandı.

'Yaşadığı ülkenin normlarına göre hareket etmeli' derken aklındaki normları açıklamayan Işın Karaca, böylelikle yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu. Karaca'nın bazı meslektaşları Gülşen üzerinden yeterince gündem yaratılmaya çalışıldığını ve artık ülkenin gerçek gündemine dönmek gerektiğini söylerken bazı isimler de Karaca'nın hangi ülke normlarından bahsettiğini merak ettiklerini söyledi.

Işın Karaca'ya kilo verdikten sonra derin dekolteli sahne kıyafetlerini tercih ettiği bazı sahne performanslarını hatırlatan takipçileri yapılanla söylenen şeylerin birbirini tutmadığı üzerinden eleştirilerini yaparken, sanatçının kadın takipçileri kadın cinayetlerinin ve tacizlerin bir çığ gibi arttığı ülkede böylesine tartışmaların hemcinsine zarar vermekten başka bir işe yaramayacağını söyledi.

Kadınların ortak sorunlarını bir tarafa bırakarak birbirlerini gündelik değil de sahne kıyafetleri üzerinden ülke normlarına çekmeye çalıştığı bir ülkede bugün gündem Gülşen üzerinden belirlenirken yarın da başka bir şarkıcı üzerinden belirlenir.

Sonuç olarak yapılan kaliteli işlerin ve kişilerin hiçbir zaman gündem olmayı başaramadığı bir yerde, Şener Şen'in 'Çıplak Vatandaş' filmine benzer sahnelerin yaşanması neredeyse an meselesi olmuşken olsun varsın biz sahne kostümlerinin normlarını tartışmaya devam edelim. Böylesi daha kolay böylesi daha güzel!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları