Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Gözlerimiz kapalı kulaklarımız sağır

Yeni yıla dair hayallerimizi sıralarken bu sene için pek de büyük hedefler koymamıştık kendimize! İki senedir peşimizi bırakmayan koronavirüs yeni varyantlarıyla hayatı bize zehir etmeyi sürdürürken küresel ısınmanın sonuçları ve doğa ananın her geçen gün bizlere verdiği mesajların daha da sertleşmesiyle birlikte insanlar yemek kriziyle karşı karşıya kalacakları günü beklemeye başladı. Tüm dünyanın dertlerine ek ekonomik olarak da pek keyifli olmayan yılları geride bırakıp 2022'ye başlarken en azından biraz daha sakin bir başlangıç yapmayı umduk insanlık olarak. Çünkü buna ihtiyacımız vardı. Ama olmadı! Yeni yıla da onlarca sorunla başladık.

Koronavirüsün sonunu getireceği iddia edilen Omicron varyantı öylesine büyük bir hızla girdi ki hayatımıza günler içerisinde yüz binlerce insanı hasta etti. Sürecin daha hafif geçirildiği söylenmesine rağmen bu virüsün vücudumuzda yarattığı tahribat üzerine belki de yüzlerce bilimsel makale yayınlandı. Sağlık sorunlarını bile unutturacak krizlerle karşı karşıya kaldık.

*

Kazakistan'da başlayan protestolar kısa sürede kitlesel bir eylem haline geldi! Sokaklar karıştı verilen tepkiler sertleşti...

İnsanoğlu görünen o ki her yeni yılla birlikte beklenti seviyesini daha da aşağı çekmek zorunda kalacak! Her ne kadar internet sayesinde her türlü bilgiye ve görüntüye kolayca ulaşıyor olsak da bunlar, umursamaz varlıklar olmamıza yol açtı. Ne yaşananlardan ders aldık ne de bir başkasının yaşadığı acıları umursar olduk.

Yanımızdan akıp giden protestolar, kitlelerin hayatını ilgilendiren kararlar alan insanların yaptıkları açıklamaların içlerinin ne kadar da boş olduğunu görmemize rağmen değiştirmek adına kılımızı bile kıpırdatmıyoruz. Yediğimiz yemeğin içtiğimiz suyun yok olacağını söyleyen onlarca habere rağmen kılımızı bile kıpırdatmadan öylece bakıyoruz.

Netflix'de yayınlanan 'Dont Look Up' filmine döndü hayatlarımız! Konusunda uzman olan isimler sonumuzun hızla gelmekte olduğunu bas bas bağırmasına rağmen üç maymunu oynamakta ısrar ediyoruz. Belki yanımızdan geçip gider diye düşünüyoruz belki de televizyon kumandamızla kapattığımız ya da kanalı değiştirebildiğimiz için yaşananlar sanki bir film karesiymiş gibi davranıyoruz.

Oysa dünyanın bir yerinde ormanlar yok edilirken başka bir yerinde açlıktan hergün yüzlerce yaşam son buluyor. Bir başka ülkede uzak menzilli füzeler denenirken hemen yanı başımızdaki coğrafyalarda insanlar sokaklarda eylem yapmakta.

Netflix'de yayınlanan filmin tüm zamanların en çok izlenen 3. filmi olması saydığımız bu sebeplerden dolayı çok mantıklı geliyor kulağa! Bahsedilen felaketlerin bazıları gerçekten de çok çok sonraları yaşanacak olabilir ama bu yaşanacak olması gerçeğini değiştirmiyor.

Çevresel felaketler için de sonuçlarının yüzlerce yıl sonra gerçekleşeceği söyleniyordu ancak daha geçen sene Türkiye'nin yarısı susuzlukla sınandı. Biz bu yaşananlara gözlerimiz kapalı ve kulaklarımız sağırmış gibi yaklaşmaya devam edersek önümüzdeki yılların da heyecan ve umutla dolu olmayacağını tahmin edebiliyorum.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları