Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Gitgide ucuzluyor

Dünya dönmeye devam ediyor ve insanların acıları gecenin karanlığında kaybolup gidiyor... Canlı yayından takip edilen savaş hâli bir süre sonra duygularımızın körelmesine yol açıyor. Ülkelerin yarattığı savaş ortamı her şeyi pahalı hale getirirken yaşamları giderek ucuzlatıyor.

İğneden ipliğe her şeyin fiyatının ikiye üçe, hatta dörde beşe katlandığı bir süreçten geçiyoruz. Ülke olarak uzun bir süredir zamlar dışında pek de fazla bir şey konuşamaz olduk. Hani kolay da değil neredeyse gün aşırı bir şekilde gelen zamlar yaşantımızı bir hayli zorlaştırdı.

Fiyatlar yükseliyor ve bununla birlikte yaşam kalitesinin de artmasını umuyoruz ama aslında gitgide ucuzlayan bir yaşam çevreliyor bizleri.

En pahalısını almaya öylesine alışmışız ki fiyat artışıyla birlikte kalitenin ve aldığın hizmetten duyduğun memnuniyetin artması gerektiğini unutup gitmişiz.

Gökyüzüne bakıp gezegen dizilimine göre konuşanların fısıldadıkları ''önümüzdeki aylarda paranız olsa da satın alacak yiyecek bulamayacaksınız'' kehanetleri adım adım gerçek olmaya doğru ilerliyor.

Para birimimiz giderek değer kaybederken çevremizdeki her şey daha da pahalı hale gelirken yarına dair umutlarımız azalıyor, hayatımızın orta yerine aldığımız değerler ucuzluyor.

Karnımızı doyurmak için ihtiyacımız olan temel gıda maddelerine ulaşmak pahalılaşırken, şiddet ucuzluyor, ölümler ucuzluyor, insanlığımız ucuzluyor.

Sosyal medya paylaşımlarımız çevremizdeki ucuzlukları ortaya seriyor. İtiraf etmek istemesek de para kazanmak adına her türlü ucuzluğa prim verir bir hale geldik.

Oysaki okul en pahalısı, hastane en pahalısı, akaryakıt en pahalısı, elektrik, doğal gaz en pahalısı...

Yok canım nasıl en pahalısı olabilir ki! Başka ülkelerin rakamlarıyla konuşalım ''aslında en ucuzları'' bizde...

İş gücü ucuz, yakıt ucuz, tatil ucuz, yiyecek neredeyse bedava…

Gitgide ucuzluyor bir şeyler biz görmek istemesek de yaşıyoruz bu gerçeği.

Belki şimdilik uzak geliyor, belki ana haber bültenlerinde kısa bir haber kadar dokunuyor bazılarınıza.

Ama bağıra çağıra gelen bir gerçek var ki o da ucuzluğun yükselişi…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları