Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Geç kalmadan

Olacakları doğru tahmin etmek önceden kestirmek ne kadar mümkün bilinmez ama yayılan sinyalleri doğru izlemek bu konuda büyük önem taşıyor.

Tıp penceresinden baktığımızda bunun ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Vücudun gönderdiği sinyalleri doğru yorumlamak ve geç kalmadan etkili müdahaleyi yapmak çoğu zaman hayat kurtarıyor.

Geç kalmadan fark edilen ağır bir hastalığa müdahale edip bedenimize kalıcı zararlar vermesine engel olmak son derece mümkün.

Bunu gündelik hayata uygulamak da son derece büyük önem taşıyor. Geç kalmadan atılan adımlar, alınan kararlar ve doğru adımın atılması geleceğimiz adına gerçekten çok önemli.

Çevremizde olan biten her şeyin farkında olup kendimize zarar vereceğine inandığımız kişileri hayatımızdan çıkarmamız ilerisi için bizlere son derece faydalı olacaktır. Geç kalmanın hayatta en büyük pişmanlıkları yarattığı gerçeğini göz ardı etmemek gerek.

Gereken önlemleri alıp doğru zamanda doğru hareketi yapmalıyız.

Yaşanılan her türlü felaketten ders çıkarıp geç kalmadan hayat için gerekli olanı yapmalıyız. Bu gereklilik, dünyayı iklim krizinden kurtarmak ya da nükleer bir felaketi engellemek şeklinde de olabilir.

Bazı şeyler için çok geç kalmadan, mesela ayçiçeği tarlalarının içine yapılan fabrikaları ya da binlerce blokluk konutları azaltmakta fayda var. Yoksa neden bu ürünlerin pahalılandığı sorusunu sorarız kendimize.

Konuya bir doktor hassasiyetiyle yaklaşsaydık mesela belki yağ için birbirimizi ezmek zorunda kalmazdık! Kıtlığın konusu açıldığında bile böylesine saldırganlaşırken gerçekten böylesi bir durumla karşı karşıya kaldığımızda neler yapabileceğimizi düşünmek korkuya kapılmama neden oluyor!

Bir şeyler için geç kalmamak adına bilim insanları bizi bekleyen felaketler konusunda uyardı ama yine de göz göre göre suların tükenmesini, ağaçların ölmesini, havanın kirlenmesini ve kutupların erimesini bekledik.

Her zaman için gözümüzün önündeki doğruları uygulamaya geç kalıyor ve sonra harekete geçiyoruz, yanlışlara erkenden müdahale etmenin önemini biliyor ancak bunu hayatımızın neredeyse hiçbir alanında ön plana koymuyoruz.

Belki de pek çok şeyi erken fark ediyor ama harekete geçmekte geç kalıyoruz…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları