Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Felaketler, savaş ve karamsarlık

Üçüncü dünya savaşı ihtimali, Demokles’in Kılıcı gibi tepemizde sallanırken, 2023'ü uğurlamaya hazırlandığımız bu günlerde, Kasım ayı hızla yaklaşırken, bir hesaplaşma arasına girdik. Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar da yeni bir katliam sahasına dönüştü.

Koronavirüs, yeni bir varyantla uzun yıllar boyunca etkili olmaya devam edeceğini gösterirken, doktorların uyarıları da hız kesmeden devam etti. 2023'ü geride bırakırken, bir beyin jimnastiği yaparak yaşadıklarımıza bir göz atalım.

Ekonomik kriz her geçen gün korkutucu rakamlarla karşımıza çıkarken, ortalarında kuraklık gerçeği de eklenerek zorlu bir yıl geçirdik. Barajlardaki su seviyeleri azalırken, Kasım ayındaki sıcaklıklar da dikkat çekti.

Şiddet odağımızı terk etmedi, kadın cinayetleri arttı, aile fertleri sokak ortasında birbirlerini öldürmekten çekinmedi. Doğal felaketler dünyanın dört bir yanında üzüntü yarattı.

Sanat aktiviteleri canlanmaya çalışsa da, insanlar maddi sıkıntılar ve hastalıkla mücadele ederken evlerine kapandılar. Spor alanında Filenin Sultanları'nın başarıları gurur verici oldu, ancak karanlık düşünceler başarıların gölgesini oluşturdu.

Son birkaç yıldır devam eden olumsuz hava, 2023'ü de etkiledi ve her ay daha kötü bir şekilde yaşadık. Felaketleri yaşarken, anlamsız çatışmaların gölgesinde 2023'ü kötü yıllar arasında anmaya hazırlanıyoruz.

Dolu dolu bir Aralık ayına başlamadan önce, 2023'ün geride bıraktıklarına bir göz atalım. Ardı ardına gelen olumsuzluklar devam ederken, yeni yılda karşılaşmamız gereken felaketlere hazırlanmamız gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları