Fatih Altaylı’dan Suudi Arabistan itirafı! Türkiye’deki hangi popüler TV kanalı Araplara satılıyor

Fatih Altaylı’dan Suudi Arabistan itirafı! Türkiye’deki hangi popüler TV kanalı Araplara satılıyor
Süper Kupa krizinin hemen ardından Fatih Altaylı’nın kanalında yaptığı Suudi Arabistan itirafı büyük dikkat çekti.

Suudi Arabistan’da yaşanan Süper Kupa krizi nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray final maçına çıkamamış, yaşanan olaya futbol dünyasından çok sayıda isim tepki göstermişti.

Skandal olayın ardından ortaya atılan bir iddia ortalığı daha da karmaşık hale getirdi.

Fox TV’nin Suudi Arabistan sermayesi altında girerek satılacağı ve isminin de değiştirileceği iddia edildi.

Youtube kanalında gündemi değerlendiren Fatih Altaylı, Fox TV'nin Suudi Arabistan’a satılacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi.

65.jpg

İddiaları daha önce duymadığını belirten Altaylı, Türkiye'de radyo ve televizyon düzenlemeleri konusundaki yasaların yabancıların medya sahibi olmasını engellediğini belirtti.

Liberal ülkelerde bile bu konuda etik sınırlamalar olduğunu ifade eden Altaylı, yıllar önce küçük bir yayın kuruluşunun satın alınması sürecinin son aşamasında, tüm hazırlıkların tamamlandığını ancak New York'taki bir yayıncılar kurulunun onay vermediğini dile getirdi.

Altaylı, bu konuda ABD'de Körfez sermayesinin ileride o alana dahil olabileceği düşüncesiyle onay verilmediğini öne sürdü.

Daha önce kendi kanalını da satın almak isteyenler olduğunu ifade eden Altaylı “Suudi gelse al baba sana 100 milyon Dolar! Kabul etmem. İnşallah öyle bir şey olmaz” dedi.

iu.jpg

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta oynanması planlanan Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa finaline Suudi Arabistan ev sahipliği yapacaktı.

Maç öncesi futbolcu ve taraftarların stadyuma Atatürk portreli formalarla girmesi yasaklandı. Durum karşısında tepki gösteren iki takımda sahaya çıkmama kararı alarak otellerinde hiç çıkmadı.

Krizin ardından aç iptal edildi Fenerbahçe ve Galatasaraylı isimler Türkiye’ye geri döndü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar