Fatih Altaylı Yeniden Refah'ın İBB planını açıkladı! AKP ile ittifak görüşmelerinin durmasının asıl sebebi ortaya çıktı

Fatih Altaylı Yeniden Refah'ın İBB planını açıkladı! AKP ile ittifak görüşmelerinin durmasının asıl sebebi ortaya çıktı
Gazeteci Fatih Altaylı, Yeniden Refah Partisi tarafından yapılan ‘AKP ile ittifak görüşmeleri kesildi’ açıklamasını değerlendirdi. Altaylı, açıklamanın perde arkasına dair dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ın dünkü açıklamasında, AKP ile ittifak görüşmelerinin kesildiği belirtilmişti. Bu gelişme, Yeniden Refah Partisi'nin AKP ile işbirliği yapma konusundaki tutumunu ortaya koyarken, İstanbul konusunda ne olacağı ise merak edilmişti.

Gazeteci Fatih Altaylı, konuyla ilgili dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu.. Altaylı, YRP'nin iddia edilen yüzde 4'lük oy potansiyeline vurgu yaparak, Yeniden Refah Partisi’nin AKP'yi yerel seçim öncesinde Ankara ve İstanbul gibi yerlerde ters ayakta yakaladığını belirtti. YRP’nin elinde İstanbul'da yüzde 4'lük bir oy potansiyeli olduğunun altını çizen Altaylı, bu yüzde 4'lük oy potansiyelinin İBB Başkanlığı açısından belirleyici olabileceğini ifade etti.

"AK PARTİ BU OYLARA MUHTAÇ"

Altaylı, YRP'nin İstanbul'daki oy potansiyelinin, AKP için kritik bir rol oynayabileceğini belirterek, "AK Parti, CHP'nin DEM Parti ve İYİ Parti'den alması beklenen oyları engellemek için haklı olarak planlar yapıyor. Yeniden Refah Partisi de AK Parti'nin oradan elde edecek avantajı tekrar ortadan kaldırabilecek bir güce sahip olduğunu görüyor. Biliyor ki AK Parti bu oylara muhtaç ve İstanbul'u almak için her şeyi verebilir" değerlendirmesini yaptı.

"AK PARTİ TESLİM OLACAKTIR SONUNDA"

Ancak Altaylı, YRP'nin eski AKP tabanından gelen bir kitle olduğunu ve bu sebeple bu oy potansiyelinin ne kadarının AKP'ye yönelebileceğinin belirsiz olduğunu da aktardı.

Altaylı, "O yüzden de son ana kadar neredeyse seçim sabahına kadar bu pazarlık sürer. Fakat YRP tabanı geçmişte çok olmasına rağmen bugün AK Parti'den kopan bir kitle. Bunlar da AK Parti'ye çok da yanaşırlar mı emin değilim. Yerel seçimde bunu yapmayabilirler. Ben bu pazarlık sonucunu söyleyim: AK Parti teslim olacaktır sonunda. Ama bu teslim olmak işe yarar mı emin değilim" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar