CHP’den istifa eden belediye başkanı İYİ Parti’ye katıldı: Rozetini Akşener taktı

CHP’den istifa eden belediye başkanı İYİ Parti’ye katıldı: Rozetini Akşener taktı
CHP'den istifa ederek görevini bağımsız olarak sürdürme kararı alan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, bugün İYİ Parti'ye katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) geçen eylül ayında istifa ederek bağımsız olarak yoluna devam eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, bugün İYİ Parti'ye katıldı. İYİ Parti'nin düzenlediği bugünkü grup toplantısında, partiye yeni katılan üyelere rozetleri takıldı. Atay da aralarında yer aldığı yeni üyelere İYİ Parti lideri Meral Akşener rozetini taktı.

chpden-istifa-eden-belediye-baskani-iyi-partiye-katildi-rozetini-aksener-takti-rqxg.png


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e duyduğu güveni ifade eden Atay, partinin bugünkü toplantısında yaptığı konuşmada, Akşener'e teşekkür etti. Atay, hizmetlerini anlatarak, önümüzdeki dönemde seçilmesi halinde çalışmalarını daha da katlayarak sürdüreceğini belirtti.

gd-cjasweaafdji.jpeg

MEHMET FATİH ATAY KİMDİR?

Mehmet Fatih Atay, 11 Şubat 1957 tarihinde Aydın'ın Çine ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini ve ortaokulu Çine'de tamamlayan Atay, lise eğitimini ise Ankara Atatürk Lisesi'nde aldı. Hukuk alanında eğitimine devam eden Atay, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden başarıyla mezun oldu ve uzun yıllar avukatlık mesleğini icra etti.

1977 yılında siyasi arenaya adım atan Atay, CHP Çine Gençlik Kolları Başkanlığı ve Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. SODEP Çine Kurucu İlçe Başkanlığı, SHP Çine İlçe Başkanlığı, CHP Aydın İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde yer alarak siyasi kariyerini geliştirdi. Ayrıca, CHP Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği gibi üst düzey pozisyonlarda bulundu.

chp-den-istifa-eden-efeler-belediye-baskani-16748577-2792-m-002.jpg

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ OLARAK PARLAMENTODA GÖREV ALDI

Mehmet Fatih Atay, 1995, 2007 ve 2015 yıllarında yapılan Milletvekili Genel Seçimleri'nde CHP Aydın Milletvekili olarak seçildi ve toplamda üç dönem boyunca parlamentoda görev aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 20. Dönem'de TBMM Başkanlık Divan Üyeliği, 23. Dönem'de Adalet Komisyonu üyeliği ve Kültür Sanat Yayın Kurulu üyeliği gibi önemli komisyonlarda görev yaptı.

Siyasi kariyerinin yanı sıra, Atay aynı zamanda 12 yıl TFF Genel Kurul Delegesi, 12 yıl Gençlerbirliği Spor Kulübü Genel Sekreterliği, Aydınspor 1923 Kulüp Başkanlığı gibi spor ve kültür alanlarında da etkili pozisyonlarda bulundu. Halen Atatürkçü Düşünce Derneği ve Ankara Atatürk Liseliler Derneği üyeliğiyle toplumsal sorumluluklarını sürdürmektedir.

EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASI

2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Efeler İlçesi Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Mehmet Fatih Atay, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimini kazanarak T.C. Efeler Belediyesi'nin Başkanı oldu. Atay, öğretmen Güneş Atay ile evli olup, iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar