Seçmen listeleri için son gün! Listede adı olmayanlar ne yapacak?

Seçmen listeleri için son gün! Listede adı olmayanlar ne yapacak?
YSK'nin belirlediği yerel seçim takvimi işlemeye devam ediyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimde oy kullanacak seçmenlerin listesi bugün askıdan indirilecek.

Türkiye genelinde 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlıklar hızla devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimine göre, bugün muhtarlık bölgesi askı listeleri askıdan indirilecek ve itiraz süreci tamamlanmış olacak.

YSK'nin 1 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan seçim takvimine göre, 2 Ocak'ta muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanmış ve listeler 4 Ocak'tan itibaren askıya çıkarılmıştı. Bu tarih aynı zamanda listelere yapılan itirazların başlangıcını işaret ediyordu. Bugün itibarıyla ise seçmen listeleri askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

İTİRAZ SÜRECİ DE TAMAMLANACAK

YSK, listelere yapılan itirazları 20 Ocak Cumartesi gününe kadar değerlendirecek ve karara bağlayacak. Ayrıca, bina bazında seçmen kayıtlarının YSK ve e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulanma işlemi de bugün sona erecek.

SEYYAR SANDIK BAŞVURULARI DA BUGÜN SONA ERECEK

Özellikle hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler için seyyar sandık uygulaması da devam ediyor. Bu seçimde de seyyar sandıklarda oy kullanmak isteyenler, bir yakını aracılığıyla ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvuru yapabilecek. Seyyar sandıkta oy kullanma başvuruları için son tarih de bugün olacak.

SEÇMEN LİSTESİNDE ADI OLMAYAN NE YAPACAK?

Seçmen niteliğine sahip olup ancak seçmen listesinde adı bulunmayan vatandaşlar için yapılması gereken başvurular, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine bugün saat 17:00'ye kadar yapılabilecek.

Seçmen niteliğine sahip ancak ismi listede bulunmayan vatandaşlar, özellikle öğrenci statüsünde olanlar ve öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık olanlar için başvuru süreci devam ediyor.

Başvuruların tamamlanabilmesi için kişilerin ilgili nüfus müdürlüklerine bugün saat 17:00'ye kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Bu süre zarfında başvuru yapacak olan vatandaşlar, herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda kalacak.

Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına ise 29 Şubat'ta başlanacak. Bu tarihten itibaren vatandaşlar, seçmen bilgi kağıtlarını kontrol ederek oy kullanma haklarını eksiksiz bir şekilde kullanabilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar