İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu’ndan CHP ve DEM Parti’ye sert tepki: Meclis kürsüsünden seslendi

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu’ndan CHP ve DEM Parti’ye sert tepki: Meclis kürsüsünden seslendi
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada, CHP ve DEM Parti’ye sert eleştirilerde bulundu.

TBMM Genel Kurulu dün Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında toplandı. Toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genel Kurulu terör saldırıları hakkında bilgilendirdi.

İYİ Parti adına Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da söz alarak Irak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütü saldırıları sonucu şehit olan askerlere rahmet diledi ve TBMM'de bilgilendirme yapan bakanlara teşekkür etti.

"BİZDEN BAŞKA HİÇBİR MİLLET BİN YIL TUTUNAMAMIŞTI"

Dervişoğlu, konuşmasında Türkiye'nin tarihsel ve coğrafi önemine vurgu yaparak, "Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir coğrafya üzerine kurulmamıştır. Böyle bir coğrafyada yaşamanın kendi içinde barındırdığı önemli riskler bulunması doğaldır. 25 bin yıllık medeniyetin izlerini taşıyan bu topraklarda bizden başka hiçbir millet bin yıl tutunamamıştır" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin geçmişte kurduğu imparatorlukları ve cumhuriyeti hatırlatan Dervişoğlu, saldırılarla ilk kez karşılaşılmadığını belirtti.

Dervişoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmeye ve parçalamayı hedefleyen dört parçalı terör devleti projesi niteliği itibariyle yalnızca Pençe-Kilit operasyon bölgesinden ibaret değildir" dedi. Ayrıca, milli güvenlik tehdidinin Irak'ın kuzey doğusundan başlayıp Doğu Akdeniz'e kadar uzanan bir terör devleti koridoru oluşturma çabası olduğunu belirtti ve bu tehdidi uluslararası güçlerin PKK'ya sağladığı destekle açıkladı.

CHP VE DEM PARTİ'YE AĞIR ELEŞTİRİLER

CHP ve DEM Partilerine seslenen Dervişoğlu, "İYİ Parti, gece gündüz sıraya geçerek 'Apo’nun heykelini dikeceğiz' diyenlere selam gönderenlerle, sırtını PKK’ya yaslayanlar ve onlarla, herkesin gözü önünde açık ve şeffaf olarak hareket edenlerle aynı safta durmayacaktır" şeklinde açıklama yaptı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar