Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Fakirlik gerçek mutluluk sanal

Yaşadığımız dünya giderek sanallaşırken hayattan aldığımız keyif de gün geçtikçe sanallaşıyor. Tabii bu keyfin azalmasında tek etken hemen her adımımızı dijital araçların kontrol etmesi değil. Dünyanın küçülmesiyle birlikte alım gücümüz de azalıyor. Şirketlerin kazandığı pay büyürken kişilerin kazançları eriyor…

Dünyanın her yerinden gelerek Kapadokya''da balon keyfi yaşamak isteyen insanların yanında kendi memleketinde sunulan bu keyfi deneyimleme fırsatı bulamayan insanların haberini ve bunun veriliş şeklini görünce bunun bana hissettirdiklerine dair bir şeyler yazmak istedim.

Asgari ücretini cebine koyan ve bu balon keyfini yaşamak isteyen sıradan bir vatandaşın standart bir tur deneyimi yaşamak için vermesi gereken ücret iki bin 750 lira… Altını çizmek gerek standart bir tur deneyiminden bahsediyorum. Bir saatlik standart bir uçuş için bir ay boyunca kazandığı paranın yarısını bırakmak gerçekten de böylesi bir deneyim için son derece fazla…

Peki, en kalitelisini hak eden insanlarımız böylesi bir deneyimin en lüksünü yaşamak istediğinde ne kadar verecek? Yedi bin 750 liraya lüks bir deneyim sizleri bekliyor.

Yani asgari ücret alan biri yakınından, eşinden, dostundan isteyeceği borçla birlikte bu lüks deneyimi yaşayabilir ve ayın geri kalanında da karnını doyurabilmek adına farklı alternatifler düşünebilir.

İşte burada teknoloji imdada yetişiyor. Kendi ülkesindeki balonlarda lüks bir deneyimi hak etmeyen sıradan vatandaş bu heyecanını nasıl giderebilir! Sanal gözlüklere yüklenen uygulama sayesinde bu deneyimi 50 liranın altında yaşayabilir ve böylelikle ülkesini ziyaret eden dünya vatandaşlarından geride kalmamış olur.

Böylesi bir fırsatın yükseklik korkusu olan vatandaşlar için sunulduğunu ancak amacından, kısa süre içerisinde saptığını tahmin etmek pek de güç değil…

Peki bu sanal imkânı gündelik hayatımızın başka hangi kısımlarına dahil edebiliriz! Üç harfli market dışında deneyimi olmayan vatandaşın lüks marketlerde gezmesini sağlayacak bir uygulama olabilir.

Yine kendi ülkesi sınırları içerisinde yıllardır hizmet veren ancak ömrü hayatı boyunca kapısından bile giremeyeceği lüks otellerin odalarını bu gözlükler sayesinde deneyimlemek mümkün olabilir.

Ultra lüks araçların koltuğunda oturup sanki onu sürüyormuş hissi yaşamak da gayet mümkün! O kadar ileriye gitmeye de gerek yok orta sınıf bir arabanın koltuğunda oturmak için bile sanal gözlükler kullanıma açılabilir.

Yeni bir cep telefonu aldığınızı, televizyonunuzu yenilediğinizi, evinize yeni eşyalar aldığınızı da zannedebilirsiniz! Günden güne derinleşen fakirliğin acımasız gerçekliğinden kurtulup kendinizi mutluluğun sanal kollarına bırakabilirsiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları