Emekliliği kaçıranlar dikkat: Emeklilik için bu 3 şart yeterli

Emekliliği kaçıranlar dikkat: Emeklilik için bu 3 şart yeterli
Emekli olmak için gün sayan vatandaşlara kötü haber AKP'nin Meclis'e getirdiği EYT yasasından geldi. Yasa staj mağdurlarının yer almaması ancak buna karşın 'kademeli prim'in yer alması tepki çekmişti. SGK'dan yapılan açıklamaya göre ise, artık emekli olmak için bu 3 şart aranıyor. İşte detaylar...

Milyonlarca vatandaşın yıllar süren EYT bekleyişi artık son aşamaya geldi.

AKP''nin uzun yıllar ''çift dikiş'' diyerek çıkarmayacağını açıkladığı yasa seçim öncesi Meclis''e gelirken, hazırlanan yasa tasarısı ise tepkileri beraberinde getirdi.

Yasa mağdur kesimlerin bazıları görmezden gelinirken, gizlice ''kademeli prim'' getirildiği iddiası da gündem oldu.

SGK AÇIKLADI: ARTIK BU 3 ŞARTA BAKILIYOR

SGK''dan yapılan açıklamada ise artık emekli olmak isteyen vatandaşların bu 3 şartı yerine getirmesinin beklendiği açıklandı.

Genel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber yıllarca beklenen EYT yasası meclise geldi. SGK üzerinden ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt aranırken aynı zaman da nasıl emekli olurum? sorusuna yanıt çok geçmeden geldi. AKP''nin meclise sunduğu düzenlemesiyle beraber kademeli prim getirildiği tartışmaları devam etti. İşte, SGK üzerinden üç şart haberimizde yer almaktadır.

3 ŞART EMEKLİ OLMAK İÇİN GEREKLİ

EYT üzerinden 5 milyon EYT mükellefi vatandaş, şartların yerine getirilmesiyle beraber emekli olma fırsatı verildi. İşte belirlenen kanun çıkmasıyla beraber EYT üye sayısı 2,25 milyonu geçerli oldu.

  • 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalılığın başlaması gerekiyor,
  • Prim gününün tamamlanması gerekiyor,
  • Sigorta süresinin sona ermesi gerekmektedir.

KADEMELİ PRİM ŞARTI

EYT üzerinden tek bir prim günü yerine kademeli olarak geçerli kabul edildi. Bilgilere bakılarak işe giriş yapılmasıyla beraber farklı gün şartı ele alındı. Başlangıç prim günü 5 bin olurken 5.975''e kadar yükseliş yaşandı.

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak alacakları maaşın tutarı belirlendi. turkiye.gov.tr 4b emekli aylık hesaplama sayfasından kişiler gerekli bilgileri doldurarak emekli maaşı hesaplaması yapabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar