SGK açıkladı: Bu şartı taşıyanlara tek sefere mahsus toplu ödeme yapılacak

SGK açıkladı: Bu şartı taşıyanlara tek sefere mahsus toplu ödeme yapılacak
Deprem ve EYT nedeniyle gündemden düşmeyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başka bir yardıma ilişkin açıklama yaptı. İşte SGK tarafından yapılan doğum yardımı ve yardımdan yararlanma şartları...

Tüm Türkiye yaşanan deprem felaketi ve EYT yasasını konuşurken SGK yaptığı yardımlara devam ediyor.

Sosyal Sigortalar Kurumu, e-devlet için yeni bir destek programı başlattı. Program, uygun bulunan ve başvuru koşullarını sağlayanlara 16.000 TL sosyal yardım sağlayacak. Ödeme sadece bir defaya mahsus olacak. Sosyal Sigortalar Kurumu da başvuru yapmak isteyenler için şartlar da açıklandı. SGK sabit oranlı ödeme koşulları ve detayları haberimizde..

TEK SEFERE MAHSUS 16.000 TL DESTEK

Enflasyon yükseldikçe ve ekonomik kriz kötüleştikçe devletin ihtiyaç sahiplerine yardımlar da artıyor. SGK ve İŞKUR üzerinden başvuru yapan vatandaşlar binlerce lira destek alabiliyor. Bu ödemelerden bir tanesi de bir defaya mahsus doğum yardımıdır. SGK kapsamında çalışan kadınlara doğum yardımı asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır.

2023 yılındaki asgari ücret artışı ile birlikte bu destek tutarı 16300 TL''ye yükseltilmiştir. Çalışan kadınlar bu desteğe e-devlet üzerinden veya sosyal güvenlik kurumlarına yazılı olarak başvurarak ulaşabilirler. Çalışan kadınlar doğum yaptıktan sonra çalışma hayatına tekrar kazandırılmasının desteklenmesi birkaç koşula bağlıdır.

 

DOĞUM YARIMINA NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ?

SGK''ya bağlı olarak çalışma hayatında olan ve doğum iznine ayrılan kadın çalışanlar e-devlet üzerinden kayıt yaptırarak doğum izni başvurusunda bulunabilirler. TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapılmasının hemen ardından SGK ekindeki başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Başvurunuzu ayrıca yazılı olarak sosyal sigortalar kurumunun bölge müdürlüğüne de yapabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Sosyal Sigortalar Kurumu''ndan doğum izni ödeneği başvuru koşulları da açıklandı. Bu ödeme yalnızca SGK''lı olarak çalışanlara ödenmektedir. Bu ödemeyi alabilmek için 120 günlük iş sözleşmesi gerekmektedir. Aynı zamanda kadının son üç yılda 300 sigortalı gün ödemesi yapmış olması gerekiyor. Bu şartları sağlayan adaylar yukarıda belirtilen pozisyonlara başvuru yapabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar