EYT'ye yeni şart mı getirildi? AKP'den ilk ve tek kademeli prim açıklaması geldi

EYT'ye yeni şart mı getirildi? AKP'den ilk ve tek kademeli prim açıklaması geldi
Milyonlarca EYT mağdurunun beklediği EYT düzenlemesi Meclis'e sunulurken içerisinde 'kademeli prim' sistemi taşıması tepki çekmişti. Aradan haftalar geçmesine rağmen AKP'den konuya yönelik yalnızca bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Yıllarca süren mücadele sonrası EYT''nin Meclis''e gelmesin sağlayan EYT''liler hakkında staj ve çıraklık sorunu sonrası bir başka skandala daha imza atıldı.

İlk olarak 8 Eylül 1999 öncesi staj ve çıraklık yapanlar kapsam dışı bırakılırken, bu kez de yeni EYT yasası ise kademeli prim sistemi getirildiği iddia edildi.

AKP''DEN İLK VE TEK AÇIKLAMA

Hükümet kanadı ise bu iddiaları yalanlarken, konuya ilişkin ilk ve tek açıklama ise söz konusu yasayı Meclis Başkanlığı''na sunan AKP''li Akbaşoğlu''ndan geldi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yeni şart getirmediklerini belirterek, "Kanun teklifiyle kademeli prim sistemi getirildiği şeklindeki söylem yalan, iftira." dedi.

BAŞVURULARDA E-DEVLET KOLAYLIĞI

Başvurularda e-Devlet''in tercih edilmesinin hem başvuranlar hem Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) için rahatlık verici olacağını dile getiren Akbaşoğlu, "Arzu eden SGK''ye bizzat gidip başvuru yapabileceği gibi posta yoluyla da başvuru yapabilme imkanı söz konusu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bunu kamuoyuna duyuracaktır. Bunun teknik altyapı çalışması da yapıldı." diye konuştu.

MART''TA EMEKLİ MAAŞI BAĞLANACAK

Yürürlükteki mevzuata göre, EYT''lilerin, hangi ay müracaat ettilerse takip eden ay başından itibaren emeklilik maaşını almaya hak kazandığına değinen Akbaşoğlu, "EYT''liler 1 Mart''tan itibaren emeklilik maaşını almaya hak kazanabilecekler." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar