EYT'de staj mağdurları için flaş kulis bilgisi: İşte karar ve kaderleri...

EYT'de staj mağdurları için flaş kulis bilgisi: İşte karar ve kaderleri...
EYT'nin açıklanması sonrası 8 Eylül 1999 öncesinde staj ve çıraklık yapanların kapsam dışında bırakılması büyük tepki toplamıştı. Konu hakkında Ankara'dan gelen bilgileri paylaşan ünlü isim, staj mağdurları için ışık olup olmadığını açıkladı.

Erdoğan''ın ''''çift dikiş'''' diyerek yıllarca beklediği EYT''lilerin yasası nihayet Meclis''e geldi.

AKP''li isimlerin hazırladığı yasa ise kapsamı bakımından ve ''kademeli prim'' içermesi nedeniyle tepkilerin odağı oldu.

8 Eylül 1999 öncesinde iş yerlerinde bulunan stajyer ve çıkaklar yasanın kapsamı içine alınmazken, konuya dair Ankara''dan son kulis bilgisi geldi.

Hürriyet''ten Fulya Soybaş''a açıklamalarda bulunan Noyan Doğan, “Hiçbir umut yok o konuda” diyerek, şöyle anlattı: “Tabii son dakika bambaşka bir durum olmazsa EYT olduğu şekli ile yasalaşacak gibi. Staj mağduriyeti konusunda meslek lisesi mezunlarının 18 yaşın altında olması bu işi imkânsız kılıyor. Meslek yüksek okulu ve üniversite mezunları ise en fazla 1-2 ay staj yapıyor. Tüm stajyer ve çıraklar için de risklere karşı, ‘kısa vade’ sigortası işletiliyor. Emeklilik primi ise alınmıyor. Bu nedenle de stajda geçen süre hem prim gün sayısı hem de sigortalılık süresinin başlangıcında geçerli olmamakta. Olabilmesi için tüm kanunun değişmesi şart ki bu da pek mümkün durmuyor. Konu, hükümetin gündemde değil.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar