Evren Devrim Zelyut'tan kritik açıklama: Borsa İstanbul için bu seviye çok önemli!

Evren Devrim Zelyut'tan kritik açıklama: Borsa İstanbul için bu seviye çok önemli!
Haftanın ilk günü için gözler borsaya çevrilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut borsayla ilgili önemli uyarılar yaptı. Zelyut, "Güne 5136’dan başlayacağız, 5050 seviyesi çok önemli olacak. Buranın aşağı doğru kırılması 4700’e kadar hareketi getirebilir" dedi.

GÜNBOYU-ESMA KARAYEL

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili konuştu. 

Evren Devrim Zelyut''un borsa piyasasıyla ilgili Günboyu''na açıklaması şöyle:

Haftaya yine bankacılık sektörünün baskısı ile başlıyoruz. Neden diye soracaksınız? Çünkü Yves ve Credit Suise hafta sonu birleştirilmesi vardı. Bu her ne kadar olumlu bir haber olarak görülse de dönüp Credit Suise çıkarttığı bonoları alanla için birazcık sıkıntılı bir süreç başladı. 

Çünkü Credit Suise bu bonolardan dolayı sermayeye dönüşebilir bonolar çıkarmıştı. Bunu alanlar zarar yazacaklar. Son olarak da HSB ve standart charter isimli büyük Avrupalı bankalarda yüzde 5’lik, 6’lık geri çekilmeler keza yine Amerika’da ben of Amerika, J.P. Morgan, Siti grup gibi hisse senetlerinde yüzde 3’lük geri çekilmeler görüyoruz ki bu da dönüp Borsa İstanbul’a da baskı yaratacak, olumsuz yansıyacaktır diye düşünüyorum. 

Güne 5136’dan başlayacağız, 5050 seviyesi çok önemli olacak. Buranın aşağı doğru kırılması 4700’e kadar hareketi getirebilir. Buranın üzerinde kalabilirsek de 5136, 5200’ü geçmeye çalışacağız. 5200’ü geçersek 5300 devreye girebilir. Dediğim gibi bu günler bankacılık konuşacağımız günler olacak. Bu Credit Suise çıkardığı bonoların negatif etkileri haliyle diğer küresel piyasalar gibi haliyle Borsa İstanbul’u da birazcık huzursuz etmeye devam edecek.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar