Erzincan'daki madende heyelan: Fırat Nehri'ne siyanür sızma ihtimali var mı?

Erzincan'daki madende heyelan: Fırat Nehri'ne siyanür sızma ihtimali var mı?
Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda 9 işçi toprak altında kaldı. İşçilerin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Erzincan'ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren bir altın madeni sahasında gelen heyelan sonucu 9 işçi toprak altında kaldı.

Yaşanan olayın ardından kurtarma çalışmaları devam ederken, İletişim Başkanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile Erzincan Valiliği'nden siyanür iddialarına ilişkin bir açıklama geldi.

e8446b57de1a7b275849dffe893360b7.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili olarak şu ana kadar 9 işçiye ulaşılamadığını belirtti. Yerlikaya, kazanın büyük miktardaki istiflenmiş olan toprak kütlesinin kayması sonucu olduğunu belirterek, "8-10 dönümlük toprak kütlesi 100 dönümlük alana yayıldı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, meydana gelen toprak kaymasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince toprağın Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarının kapatıldığına dikkat çekildi.

erzincatoprak.jpg

Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaşan menfezin kapaklarının kapatıldığı, nehirde herhangi bir malzemenin tükenmesi veya tıkanmasının söz konusu olmadığı ifade edildi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin olarak resmi kaynaklara itibar edilmesi gerektiğini belirtirken, "Şu anda önemli olan bu toprak altında kalan vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşıp, onları sağ salim çıkarmak. Onun için biz gerekli tüm bilgileri vereceğiz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar