Erzincan İliç’te toprak altında kalan işçilerin isimleri belli oldu

Erzincan İliç’te toprak altında kalan işçilerin isimleri belli oldu
Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir maden ocağında meydana gelen facianın ardından, toprak altında kalan 9 işçinin kimlikleri belli oldu.

13 Şubat günü yaşanan toprak kayması sonucu ortaya çıkan olayda, maden sahasında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, maalesef 9 işçinin daha fazla yaşamadığı tespit edildi.

Toprak altında kalan işçilerin isimleri şöyle: Şaban Yılmaz, Abdurrahman Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Uğur Yıldız, Kenan Öz ve Ramazan Çimen.

aw143067-01-001.jpg

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 13 Şubat 2024 tarihinde saat 14.28'de gerçekleşen toprak kayması sonucu enkaz altında kalan 9 işçi için İliç ilçesinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Vali Aydoğdu, olayın yaşandığı anda itibaren umutla ve kararlılıkla sürdürülen çalışmalara devam ettiklerini vurgulayarak, toprak altında kalan işçilerin aileleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını ve yapılan çalışmalar hakkında aileleri bilgilendirdiklerini ifade etti. Ayrıca, her koordinasyon toplantısının ardından aileleri arayarak süreç hakkında bilgi verildiğini aktardı.

Vali Aydoğdu, bu zor zamanlarda birlik ve dayanışma içinde hareket ederek bu süreci aşacaklarına inandığını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar