AKP'den son dakika EYT açıklaması: Yasalaşacağı tarih belli oldu

AKP'den son dakika EYT açıklaması: Yasalaşacağı tarih belli oldu
Yasalaşmasına günler kala Kahramanmaraş'taki depremler nedeniyle Meclis çalışmaları ertelenmiş ve EYT düzenlemesi rafa kalkmıştı. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen EYT'nin TBMM Genel Kurulu'nda 21 Şubat’ta görüşüleceğini açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi''nde (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu''nda kabul edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu''nda oylanarak, yasalaşacağı ve Resmi Gazete''de yayımlanacağı tarih belli oldu. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 6 Şubat''ta Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından çalışmaları ertelenen Meclis''in yeniden 21 Şubat tarihinde toplanacağını ve toplanılan ilk gün EYT düzenlemesinin görüşüleceğini açıkladı.

21 ŞUBAT''TA EYT YASALAŞACAK

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gazetecilerle bir sohbet ortamında her gün 150 kadar milletvekilini deprem bölgelerine göndermeleri nedeniyle Meclis faaliyetlerine 1 hafta ara verileceğini, EYT görüşmelerinin 21 Şubat’ta yapılacağını söyledi.

EYT''DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

EYT''de ilk maaşların ne zaman ödeneceği henüz netlik kazanmış durumda olmasa da, ödenecek ilk maaş 1 Mart tarihinden itibaren hesaplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis''te oylanacak düzenlemede EYT''lilerin maaşlarının 1 Mart itibariyle hesaplanacağına yönelik bir madde yer alacağını açıkladı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar