Bunu yapmayan ev sahibi ve kiracılara her ay 3 bin lira ceza kesilecek! Vergi uzmanı Ozan Bingöl altın çizerek uyardı

Bunu yapmayan ev sahibi ve kiracılara her ay 3 bin lira ceza kesilecek! Vergi uzmanı Ozan Bingöl altın çizerek uyardı
Vergi uzmanı Ozan Bingöl, milyonlarca kiracı ve ev sahibini net bir şekilde uyararak, bu yükümlülüğü yerine getirmeyen ev sahibi ve kiracıya her ay 3 bin TL ceza kesileceğini belirtti.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında önemli bir değişiklik ortaya çıktı ve vergi uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabı üzerinden milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı uyararak dikkat çekti. Artık hem ev sahipleri hem de kiracılar, maliye tarafından daha yakından takip ediliyor. Banka hesapları tek tek inceliyor.

MALİYE TEK TEK İNCELEYECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesini sağlamak amacıyla mülk sahiplerinin daha titiz bir şekilde inceleneceğini vurguladı. Kiralık işyerlerinin belirlenen adreslerinde saha çalışmaları yapılacağını ifade etti. Bu yeni adımla birlikte, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki ilişkilerin daha şeffaf ve korunaklı hale getirilmesi amaçlanıyor. 1-31 Mart arasında kayıtlı olan tüm ev sahiplerinin kira beyanlarını vergi dairelerine yapmaları gerektiğinin altını çizen uzman isim ev sahiplerini ve kiracıları uyardı.

ekran-goruntusu-2024-03-24-132312.png

“AYRI AYRI HER AY İÇİN UYGULANACAK”

Ozan Bingöl’ün paylaşımı şu şekilde:

“Aylık 500 lira ve üzerinde konut kiranızı bankadan/PTT’den yatırma zorunluluğunuz var. Hatta böyle yatmaz ise hem size hem ev sahibine ayrı ayrı her ay için uygulanacak ceza 3.000 lira. Ama örneğin 10 milyon liraya bir daire alırsanız elden poşetle ödeme yapabilirsiniz.

Hatta yüzlerce daireyi gerçek değerinden daha düşük bedellerle alıp beş yıldan sonra hiç vergi ödemeden satabilirsiniz. Bu durumda sorulacak soru yok. Nereden buldun zaten yok. Soran olursa dostlar kara parayla, kirli parayla, kayıt dışıyla, aklamayla mücadelede görsün…”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar