Elektronik sigara kullananlar dikkat: Resmen ölüm saçıyor

Elektronik sigara kullananlar dikkat: Resmen ölüm saçıyor
Son yapılan bir araştırmaya göre, gün boyunca düzenli olarak elektronik sigara içen gençlerin, vücutlarını potansiyel olarak zararlı olan toksik metallere maruz kaldığı belirtildi.

Nebraska Üniversitesi'nden araştırmacılar, gençler üzerinde elektronik sigaranın etkisini inceleyen bir çalışma yaptı.

Çalışmada, 13 ila 17 yaş arasındaki gençlerden günde en az sekiz kez elektronik sigara kullandığını bildiren kişiler üzerinde araştırma yapıldı.

elektronik-sigara.jpg

Araştırma sonucunda, düzenli olarak elektronik sigara kullanan gençlerin idrarında ara sıra içenlere oranla yüzde 30 daha fazla kurşun ve iki kat daha fazla uranyum bulunduğu ortaya çıktı.

Araştırmada, elektronik sigara kullanmayan gençlerden oluşan bir kontrol grubu bulunmamakla birlikte, sigaradan kaçınan 200 e-sigara kullanıcısından oluşan ABD örneğindeki belirgin model, durumun endişe verici olduğunu gösteriyor.

elektronik-sigara-1979905.jpg

Tatlı elektronik sigara aromalarını tercih eden gençler arasında, mentol veya nane yerine uranyum biyobelirteçlerinin özellikle yüksek olduğu tespit edildi.

Kamu sağlığı açısından araştırmacılar, e-sigaraların potansiyel toksisitesine ilişkin daha fazla araştırma yapılması gerektiğini savunuyorlar.

elektronik-sigara-kullananlari-1689591738-pudn5j.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar