Doları tepetaklak edecek gelişme: Gerçekleşmesi an meselesi!

Doları tepetaklak edecek gelişme: Gerçekleşmesi an meselesi!
Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Jadaan, ülkesinin birkaç gün içinde TCMB’ye 5 milyar dolar yatıracağını söyledi. TCMB'ye girecek olan sıcak para ile dolarda sert bir düşüş yaşanması bekleniyor.

DÖVİZİ OLANLAR DİKKAT! DOLARI TEPETAKLAK EDECEK GELİŞME

Son olarak Katar ile Türkiye arasınıda yapılan anlaşmaya göre TCMB''ye Katar tarafından 10 milyar dolar nakit girişi sağlanacağı belirtilmişti. Dolar kuru üzerinde doğrudan etki yapacak bu gelişmeye bir yenisi daha eklendi. Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Jadaan, Türkiye''ye yatıracakları 5 milyar doların hesaba geçmesinin günler içinde gerçekleşeceğini söyleyerek Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin gelişmesi gerektiğini vurguladı. 

Reuters’a 22 Kasım’da konuşan Suudi Arabistan’ın Maliye Bakanlığı sözcüsü, mevduat depo hesabı açılması konusunda iki ülke arasındaki “görüşmelerin nihai aşamada” olduğunu ifade etmişti. El-Jadaan, “Türkiye ile ilişkilerimizde büyük ilerleme var ve Türkiye’de ve başka ülkelerde yatırım olanaklarına sahip olmayı arzu ediyoruz” dedi.

Katar''dan gelecek 10 milyar doların ise Katar''da gerçekleşen 2022 FIFA Dünya Kupası''nın ardından gerçekleşmesi ve toplamda 15 milyar dolarlık nakit girişinin piyasaya can suyu olacağı düşünülmekte. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar