İslam Memiş'ten korkutan dolar uyarısı: Artacak

İslam Memiş'ten korkutan dolar uyarısı: Artacak
Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara dikkat çeken uyarılarda bulundu. 

İSLAM MEMİŞ'TEN KORKUTAN DOLAR UYARISI

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş''ten enflasyonla ilgili flaş açıklamalar geldi. Aylar sonra enflasyon az da olsa geriledi.

A Haber ekranlarında yayınlanan Melih Altınok ile Sebep Sonuç programına konuk olan Finans Analisti İslam Memiş, enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memiş enflasyondaki hafif gerilemeye değinirken, gelecek dönem hakkında da konuştu.

Enflasyon açıklandı ve hafif bir gerileme var. Ama tabii ki bu gerileme şu an için yeterli değil. Dolar kuru halen yüksek kalmaya devam ediyor. İçeride seçim sürecine girilirken maliyetler de artmış durumda. Asıl düşüş beklenenden ileriye kalabilir. Dünyadaki ekonomik koşullara bakarsak gelişmekte olan ülkelerde süre uzayacak gibi duruyor. Önümüzde riskler de bulunuyor. FED faiz artırmaya devam edecek ve dolar artacak. Dolar artınca da enflasyon artacak. Hane halkına yansımayan bir politika var. Denetimin daha hızlı işlemesi gerekiyor.

Ekonomide kriz fırsatçılığı bir kenarda duruyor. Sorun kabullenilip bir çalıştay yapılmalı. Herkesi bir araya gelip sorunu çözmesi gerekiyor. Enflasyon milli bir meselesidir. Yasalaşmış kanunlarla bu süreci hızlandırmak gerekiyor. Dünya genelinde enerji krizleri yaşanıyor. Hane halklarının kışın giderleri artıyor. Bu da enflasyonu etkiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar