Selçuk Geçer dolar kurunun 2023 yılında kaç lira olacağını açıkladı

Selçuk Geçer dolar kurunun 2023 yılında kaç lira olacağını açıkladı
Dolar hakkında verdiği tahminleri merakla takip edilen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, bu kez 2023 yılı için beklentisini paylaştı. Dolarda yükselişin devam edeceğini belirten Geçer, ''Dolar 35 TL olacak'' dedi.

SELÇUK GEÇER'DEN 2023 YILI İÇİN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ!

Doları olanların ne dediğine kulak kesildiği isimler arasında yer alan ve dolar hakkında daima en iddialı tahminleri vermesi ile bilinen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kur hakkındaki tahminlerine bir yenisini daha ekledi.

Bu kez doların önümüzdeki yıl içerisinde seyrini değerlendiren Geçer, kur üzerinde faiz indirim kararlarının da baskı yaratacağını belirterek, ''''Dolar 35 TL olacak. Görünen o ki ABD enflasyonu frenlemiş gibi. Önümüzdeki aylarda ki ortalama 3-4 ay olabilir bu süreç dolar değer kaybederken Türkiye’de yükselmeye devam edecek'''' yorumu yaptı.

İşte Selçuk Geçer''in 2023 yılına dair dolan ön görüsü: 

ABD’de aniden gelişecek çok yüksek bir enflasyon görürsek ki ortalama %8.5-9 aralığı gibi, düşük bir ihtimal de olsa o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebilir. Dolar endeksi bugün 0.225 yükselişle güne başladı. Yeni haftada 106.135 seviyesinden de işlem görüyor. 

Dolar 35 TL olacak. Görünen o ki ABD enflasyonu frenlemiş gibi. Önümüzdeki aylarda ki ortalama 3-4 ay olabilir bu süreç dolar değer kaybederken Türkiye’de yükselmeye devam edecek.

Doların yükselme şansının yok edildiğini belirtti. ABD’de enflasyon gerilime sinyali ise verilmişti. Önümüzdeki zamanda oluşabilecek olağanüstü durumları bir kenara alırsak dolar değer kaybedecek. Ancak Türkiye’de dolar düşmeyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar