Biden Refah'ı işgal etmemesi için Natenyahu'ya ne vadetti?

Biden Refah'ı işgal etmemesi için Natenyahu'ya ne vadetti?

Biden, son birkaç hafta içinde Netanyahu'ya Refah'ı işgal etmemesi için yeni önerilerde bulunduğu ortaya çıktı.

Son birkaç hafta içinde Natenyahu ile görüşme yapan Biden, Netanyahu'ya Refah'ı işgal etmemesi için yeni önerilerde bulunduğu belirtildi.

ABD yönetimi,İsrail'e Refah'a büyük bir saldırı başlatmaması için Hamas liderleriyle ilgili hassas istihbarat ve askeri yardımları da barındıran savunma desteği paketleri önerdiği ortaya çıktı.

Söz konusu tekliflerde, İsrail'e, Hamas liderleriyle ilgili hassas istihbarat bilgilerinin ve nitelikli savunma unsurlarının önerildiği, böylelikle İsrail ordusunun "Refah'a kapsamlı bir kara saldırısı yapmadan Hamas'ı hedef alabilmesinin mümkün olacağı" kaydedildi.

uhnh.jpg

"BİLGİLERİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ"

ABD, önerileri arasında, Hamas liderlerinin yerleri, Hamas'a ait tüneller ve elindeki istihbarat bilgilerini İsrail ile paylaşmaya hazır olduğunu duyurdu.

Öte yandan Biden yönetiminin, İsrail'e binlerce çadır yerleştirebilecek bir altyapıyı önerdiği, böylelikle Refah'tan ayrılmak zorunda kalan Filistinliler için kalabilecek yerlerin yapılabileceği aktarıldı.

iokm.jpg

BIDEN İLE NATENYAHU GERİLİMİ

ABD Başkanı Joe Biden, önceki gün yaptığı açıklamada, Refah'a büyük bir saldırı düzenlenmesi durumunda İsrail'e silah yardımlarının askıya alınacağını ifade etti. Bu açıklama, hem ABD'deki Cumhuriyetçi Parti'den hem de İsrail'den tepki aldı.

Netanyahu, "Eğer yalnız kalmamız gerekiyorsa, yalnız kalacağız. Daha önce de belirttiğim gibi, gerektiğinde tırnaklarımızla savaşacağız" ifadelerini kullandı.

olsp.jpeg

"YOK ETMEK İÇİN KARARLIYIZ"

ABD'nin bir silah sevkiyatını durdurmasının ardından ülkesine yayımladığı görüntülü mesajda, İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği 1948'den bu yana güçlendiğini vurgulayan Netanyahu, "Düşmanlarımızı ve bizi yok etmek isteyenleri yenmek için kararlıyız ve birlik içindeyiz" şeklinde konuşarak, ülkesinin gerektiğinde yalnız kalabileceğini vurguladı.

İlgili Haberler