Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Dolandırıcı

Asgari ücrete ulaşmak için çok fazla çalışıyor olmamızdan sebep kısa yoldan köşeyi dönmek adına karşımıza çıkan her fırsatı değerlendirme eyleminde görüyoruz kendimizi…

Her ne kadar kendi kendimize itiraf edemesek de milyonlarca insanın en derinlerinde bir yerde kısa sürede köşeyi dönmek için hazır bekleyen bir yatırımcı duruyor!

Eğer böyle olmasaydı milyonlarca insan aynı yöntemleri kullanan dolandırıcılara paralarını defalarca kez kaptırmazdı.

Para öylesine büyük bir cazibe kaynağı ki ona ulaşmak hiçbir zaman yeterli gelmiyor. Her zaman için en fazlasına ve çoğuna ulaşmak isteği içimizi yavaş yavaş kemiriyor.

Neredeyse nüfusunun tamamı asgari ücretle çalışan bir ülkenin sosyal medya platformlarında büyük büyük açılan başlıkların hepsi kısa sürede köşeyi dönmenizi sağlayacak yatırım tavsiyelerinden oluşuyor!

Kazandığınız para ne kadar fazla olursa olsun gözünüzü doyurmaya yetmiyor demiştim ya işte bu yüzden son günlerde Türkiye gündemi dolandırıcılar oldu.

Konuşulan paralar da öyle böyle rakamlar değil…

Ana haber bültenlerinde sürekli olarak ne kadar aç ve fakir olduğunu anlatan halkın içinde yaşayan insanların kazandıkları ve harcadıkları paralar küçük çaplı Avrupa ülkelerinin millî gelirlerine eş değer!

Hemen her konuda kutuplaşmış olan insanlarımız bir tek dolandırılmak konusunda gönül birliği yapıyor.

Karşılarına çıkan kolay kazanç fırsatına hiçbir şekilde sorgulayıcı ve kutuplaştırıcı bir gözle bakmıyor.

Paranın sıcak yüzünü öylesine seviyor ve bu sıcaklığı daha da harlayarak yangın çıkarmayı öylesine büyük bir hevesle bekliyorlar ki irili ufaklı ne kadar dolandırıcı varsa kısa sürede milyoner oluyor.

Sadece birkaç yıl içerisinde kazanılan paralar öylesine büyük ve ulaşılmaz ki yakınımızda yöremizde 3. Dünya Savaşı konuşulurken bizler birkaç önemsiz ismin özel hayatlarını didiklemekle uğraşıyoruz.

Kimileri bir çiftlik hayaline gömüyor paralarını, kimileri de sanal paralarda görüyor kısa yoldan ulaşılacak zenginliğin basamaklarını…

Havasından mı yoksa suyundan mı bilinmez bu topraklar çok ünlü dolandırıcılara ev sahipliği yaptı.

Yıllar öncesinden bu yana ellerini kollarını sallayarak insanlara köprüler satan bu kişilerin izinden gidenler, artık farklı yöntemlerle de olsa milyonları kısa zamanda zengin olmanın hayaline daldırıp ellerini de onların cüzdanlarına daldırmaya devam ediyor…

Bizler, üç kuruşluk kazancımıza göz diken bu insanları en ağır şekilde cezalandırmak yerine onların özel hayatlarına kadar her konuyu magazin malzemesi yapmaya devam ettiğimiz sürece, bir yerlerde sırasını bekleyen yeni bir dolandırıcının iştahını kabartmaktan öte bir noktaya varamayız gibi görünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları