Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Doğru insan

Yarınlara doğru adım atarken geçmiş kararlarımızın yarınımızda nasıl etkiler yaratacağını mutlaka ama mutlaka düşünmeliyiz.

Fırsatların hiç de bol olmadığı bir dünyada kararlarımızı alırken ve adımlarımızı atarken anlayabileceğimiz ve anlaşabileceğimiz insanlarla olmaya özen göstermeliyiz.

Büyümemizin ve gelişmemizin bir parçası da hiç şüphesiz geçmişimizde yaptığımız hatalardır, zaten hatalardan ders çıkarıp ileri doğru adımlar atmayı başardığımız zaman hayallerimize ulaşmamız daha mümkün olacaktır.

Belki de bu yüzden ileride bizleri mutlak pişmanlığa götürecek adımları atarken iki veya daha fazla kez düşünmeliyiz.

Sadece yola çıkmak için başlayan yolculukların pek çoğunun ilk durakta sona erdiğini tahmin etmek hiç de zor değil.

Hayatımız verdiğimiz kararların toplamıdır ya hani! Yüzümüzü ileriye dönüp hep önümüzdeki engelleri aşmaya çalışırken kimi zaman hiç beklemediğimiz bir darbe ya da engel eskilerden çıkıp karşımıza dikilir…

İşte bu yüzden her bir insanın böylesine önemli bir yerde durduğunu bilip çevremizdeki uyaranlara kulak kabartmalıyız.

Hayat geçmiş ve gelecekteki kararların ve adımların bütünü, bu yüzden de birey olarak aldığımız kararlar ileride bir ailenin ve belki de ülkenin geleceğini etkileyebilir.

İnsan olarak bile kendi kararlarımızın ve geçmişimizin arkasında durmak bu kadar zorken dev şirketlerin ve hatta devletlerin geçmişte verdikleri kararların bizleri ne kadar etkileyeceğini bir düşünün…

Çünkü eskiden gelenler bizlere, kimi zaman yanlışlar yaptığımızı gösterir. Verdiğimiz kararların aslında o kadar da doğru olmadığını hatırlatır.

Her ne kadar kimi hareketlerimizi sorgulamıyor olsak da karşımıza çıkacak olan geçmiş hayaletinin ne kadar ürkütücü olacağını tahmin bile edemeyiz.

İnsan olarak kusurlu varlıklar olduğumuzu bizlere hatırlatan yegâne şey geçmişimizdir.

Ötekileştirmeden, uzaklaştırmadan, küstürmeden herkesin değerli olduğunun bilinciyle güne uyanmak ve hayatını da buna göre kurgulamak her zaman için zafere atılan ilk adım olacaktır.

İşte tam da bu yüzden doğru insanlarla doğru zamanlarda tanışma fırsatını kollamalı ve bizleri yanlışa sürükleyecek maceralara atılmamalıyız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları