Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Doğru atılan adımlar

Kelebek Etkisi denilen şeyin yadsınamaz bir gerçek olduğunun bilinciyle yarına doğru adım atarken geçmişin kararlarının yarınımıza nasıl etkiler yaratacağını mutlaka ama mutlaka düşünmeliyiz.

Hayatımız verdiğimiz kararların toplamıdır ya hani! İşte tam da bu yüzden doğru insanlarla doğru zamanlarda tanışma fırsatını kollamalı ve bizleri yanlışa sürükleyecek maceralara atılmamalıyız.

Karar vermeyi akıntıya kapılıp gitmek olarak benimseyen bir kişinin söz konusu akıntıyla birlikte nereye sürükleneceğini kim bilebilir?

Fırsatların hiç de bol olmadığı bir dünyada kararlarımızı alırken ve adımlarımızı atarken anlayabileceğimiz ve anlaşabileceğimiz insanlarla olmaya özen göstermeliyiz.

Belki de bu yüzden ileride bizleri mutlak pişmanlığa götürecek adımları atarken iki veya daha fazla kez düşünmeliyiz.

İnsan olarak bile kendi kararlarımızın ve geçmişimizin arkasında durmak bu kadar zorken dev şirketlerin ve hatta devletlerin geçmişte verdikleri kararların bizleri ne kadar etkileyeceğini bir düşünün…

Çünkü eskiden gelenler bizlere, kimi zaman yanlışlar yaptığımızı gösterir.

Sadece yola çıkmak için başlayan yolculukların pek çoğunun ilk durakta sona erdiğini tahmin etmek hiç de zor değil.

Verdiğimiz kararların aslında o kadar da doğru olmadığını hatırlatır. İnsan olarak kusurlu varlıklar olduğumuzu bizlere hatırlatan yegâne şey geçmişimizdir.

Hatalardan ders çıkarıp ileri doğru adımlar atmayı başardığımız zaman hayallerimize ulaşmamız daha mümkün olacaktır.

Ötekileştirmeden, uzaklaştırmadan, küstürmeden herkesin değerli olduğunun bilinciyle güne uyanmak ve hayatını da buna göre kurgulamak her zaman için zafere atılan ilk adım olacaktır.

Hayat geçmiş ve gelecekteki kararların ve adımların bütünü, birey olarak aldığımız kararlar ileride bir ailenin ve belki de ülkenin geleceğini etkileyebilir.

İşte bu yüzden her bir insanın böylesine önemli bir yerde durduğunu bilip çevremizdekilere ona göre davranmak için en doğru zaman şimdi içinde bulunduğumuz an!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları