Seçimleri Erdoğan ve kadrosu kazanırsa yaşanacak korku senaryosunu açıkladı

Seçimleri Erdoğan ve kadrosu kazanırsa yaşanacak korku senaryosunu açıkladı
Türkiye'de git gide derinleşen ekonomik kriz sonrasında erken seçim olasılığı konuşulmaya devam ediliyor. Yapılacak olan seçimlerde bir kez daha AKP ve Cumhur İttifakı'nın iktidara gelmesi halinde yaşanacaklar ise adeta korku filmi senaryosunu andırıyor. Prof. Dr. Burak Arzova, iktidarın bir 5 yıl daha sürmesi halinde benzeyeceğimiz ülkeyi açıkladı.

ERDOĞAN KAZANIRSA YAŞANACAK FELAKETİ AÇIKLADI! O ÜLKE OLACAĞIZ

2023 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri hayati önem taşıyor. Hem iktidar hem de muhalefet cephesinden büyük önem atfedilen seçimler için yapılan anketler ise ibrenin muhalefetten yana olduğunu gösteriyor. 

Ekonomik bunalım ve artan enflasyon nedeniyle daha önce AKP ve MHP''ye oy veren pek çok seçmen oy tercihini değiştirdiğini söylerken, yapılacak seçimlerde iktidarın sürmesi durumunda yaşanacaklar ise merak ediliyor. Prof. Dr. Burak Arzov, 2023 yılında yapılacak seçimlerde AKP''nin ipi göğüslemesi durumunda yaşanacakları açıklayarak, ''Türkiye''nin yeni Venezuela'' olacağını söyledi.

Onedio editörlerinin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Burak Arzova, ülkede yaşanan ekonomik kriz ve dövizlerin seyrine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

BU GİDİŞLE ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Olay şu; oyuncak vardır ya kafasını çıkaran köstebeklere vurursun, ona döndü. İnşaat yapı izinlerine bakıyorsun azalıyor, finansal paket açıklıyorsun enflasyon besliyor, CDS''ler yükseliyor, kura baskı yapıyor, KKM diye bir ürünün var Hazine''ye yükü artıyor, artmasına da izin vermek de durumundasın. Kurdaki yükselişte bir de durum şu 8 liradan yüzde 10 yükseliş ile 15 liradan yüzde 10 yükseliş aynı şey değil. Cari açık sorunun büyüyor. Yama olacak paketlerle bir yolda gidiyoruz.

''VENEZUELA OLURUZ''

AKP iktidarının seçimlerden galip çıkması durumunda neler yaşanacağını değerlendiren Arzova, Venezula örneği verdi:

Ortodoks politikalara dönmekten başka çare yok. Baz etkisi hayatın pahalanmasını engellemiyor. KKM vadelerinde kur yükselterek döviz talebi tutulmaz. En başta ilk yapılması gereken şey Merkez Bankası bağımsızlığı. Gördük ki Merkez Bankası bağımsız olmadığında bunu telafisi olmuyor. Şu an öyle bir hiperenflasyona gidiyoruz ki öyle yavaş yavaş da değil, hiperenflasyon birden olur şaşırırsın. Venezuela gibi olursun. Ve biz şu an koşuyoruz. Kısaca para ile seçime kadar zaman satın alıyoruz. Bu para da halkın.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar