Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Destek şart

Cem Yılmaz''ı uzun bir aradan sonra yeni bir dijital kanal projesi ile görmek heyecan verici... Yaklaşık bir ay önceden Erşan Kuneri adlı dizisinin tanıtımı adına paylaşımlarda bulunmaya başlayan Cem Yılmaz, bolca emek verdiği yeni projesiyle ilgi görür mü bunu zaman gösterecek.

Ancak şu bir gerçek ki söz konusu dijital platforma yapılan ve Türk imzası taşıyan projelerin çoğalması hiç şüphesiz bu sektörden ekmek yiyenlerin işine gelecektir ve onların önünü açacaktır. Sinema sektörünün pandemi nedeniyle uzun zaman işsiz kaldığı zamanları yaşadık bu da yetmezmiş gibi pek çok özel tiyatro pandemi döneminde kapısına kilit vurmak zorunda kaldı.

Hatta müzik emekçileri ''pandemi bitti bitiyor'' söylemlerine rağmen eski çalışma saatlerine ve temposuna dönebilmiş değil! Böylesine belirsiz bir dönemden geçerken kalburüstü projelerin ortaya çıkması ve bunlarda da kaliteli isimlerin boy göstermesi pek çok emekçi için gelir kapısı olacaktır.

Kısa bir süre önce baba olan Kıvanç Tatlıtuğ''u özleyenler de yine dijital platform üzerinden hasret giderme fırsatı bulacak. Ülkemizdeki dizi sektörünün acımasız şartlarına karşı durabilen kimi isimler daha medeni çalışma koşulları sunan bu tarz projeleri deneyerek hem hayatlarını devam ettiriyor hem de kendisini özleyen hayranlarıyla hasret giderme fırsatı buluyor.

Yıllar önce ülkemizdeki dizi sektörünün zorlu çalışma şartlarını düzeltmek adına başlatılan ''yerli dizi yersiz uzun'' diye bir protesto olmuştu. Dönemin ünlü yüzleri, oyuncular ve set işçileri haklı tepkilerini duyurmak adına bir araya gelmiş hatta bazı yapım firmaları da sektörün önde giden isimlerine destek vermişlerdi.

Ne yazık ki hızlıca gündemden silinen ve ilgi görmeyen pek çok başarılı iş ve haklı tepki gibi bu çıkış da karşılık bulamadı. Ülkemizin iyi şeyleri yutup yok eden ikliminde kaybolup gitti.

Hatta öylesine silindi ki… bu protestolarda en önde olan isimler bile bir bölümü iki saati bulan dizilerde yer almaya başladı.

Kaliteli iş yapmanın zor hatta zaman zaman imkânsız olduğu bir ülkede başını kaldırıp yığınların arasından sıyrılmaya çalışan isimlere bu yüzden saygı duymak gerekiyor.

İstemediği halde sistemin çarkları arasında ezilip gitmeyi tercih edecek hale düşmemek adına ortaya farklı işler çıkarmaya çalışanlara destek olmamız gerekiyor.

Hiç şüphesiz senaryo kıtlığı yaşayan film ve dizi sektörümüzü ayağa kaldıracak isimler bu tarz projelerde kendisini gösterme fırsatı bulacak. İki saati doldurmak adına dizi değil de klip senaryosu yazma sarmalından kurtulmak adına doğru adımlar bu tarz işlerde atılacak.

Her ne olursa olsun dijital platformlardaki işleri yabana atmamalı ve bir şekilde desteklemeliyiz ki yarınlarda daha kaliteli içerikler izleyebilelim. Bu tarz destekleri hemen her alanda vermeliyiz, sadece sürecin akışını bırakılmayacak kadar değerli bir ülkeye sahibiz ve bunu geliştirip korumak ve daha güzel yarınlara taşımak hepimizin elinde...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları