Deprem profesörü açıkladı: Türkiye'de depreme karşı en güvenli 24 şehir belli oldu

Deprem profesörü açıkladı: Türkiye'de depreme karşı en güvenli 24 şehir belli oldu
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülke genelindeki vatandaşlarda da panik havası oluştu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin depreme karşı en güvenli şehirlerini paylaştı.

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen deprem Türkiye''yi yasa boğdu. Son verilere göre deprem sonucunda 4544 can kaybı yaşanırken, on binlerce ölü ve binlerce çöken bina bilgisi verildi. 

Deprem, 10 şehirde ölümcül yaralar bırakırken, Türkiye''nin tamamında ise panik havası oluşturdu. Birçok vatandaş, bulunduğu şehirin ve bölgenin depremden nasıl etkileneceğini merak ederek, fay hatları hakkında bilgi almaya başladı. Deprem konusundaki yorumları ile tanınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr Övgün Ahmet Ercan, Türkiye''de deprem riskinin en az olduğu şehirleri sıraladı. 

Bu şehirler fay hattına uzaklığı bakımından güvenli konumda bulunurken, tarih boyunca deprem felaketlerinden sakınmayı başardı. İşte Ercan''ın Türkiye''nin en güvenli şehirleri olarak sıraladığı iller...

Deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli 24 ili: Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Yozgat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin, Antalya

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar