Depremin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 5894'e yükseldi

Depremin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 5894'e yükseldi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından can kayıplarını ve yaralı sayısını paylaştı. 5894 kişi vefat ederken, 34 bin 810 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ve artçı sarsıntılar ile yıkılan binaların enkazında kalan vatandaşları arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İlk büyük depremin ardından yaklaşık 48 saat geçmek üzere ve can kaybı 5894 olarak güncellendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 34 bin 810 kişinin yaralandığını belirtirken, arama ve kurtarma çalışmaları maksadıyla sahada görevli personelin sayısının ise 60 bin 218 olduğunu belirtti. 

"BAKILMAYAN BİNA BAKILANLARDAN FAZLA"

Öte yandan, Habertürk''te gazetecilik yapan Mehmet Akif Ersoy, Hatay''dan deprem hakkında son durumu aktardığı canlı yayında, Hatay''da kontrol edilen enkaz sayısının, kontrol edilmeyenlerden daha az olduğunu belirterek, "Büyük siteler ve birçok binanın enkazına henüz başlanılmış bile değil" ifadelerini kullandı. Ersoy, bölgedeki arama ve kurtarma imkanlarının yetersizliğinden bahsederek, AFAD ekiplerinin arama çalışmalarını kendi ışıkları ile sürdürdüğünü gözler önüne serdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar