Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Değerli

Kurallarını bizim yazdığımız ve yüzyıllar içindeki yaşanmışlıkların bir sonucu olarak oluşturulmuş adına hayat dediğimiz bütünler karmaşası, bizleri zaman içerisinde oradan oraya savuran bir rüzgâr gibi esmeye devam ediyor.

Özellikle son zamanlarda bu rüzgârın bir hayli hızlı esmeye başladığını içten içe düşünüyor ve hayat denilen koşturmanın fazlaca hızlandığını söylüyor ve yetişmekte zorlandığımızı belirtiyoruz.

Peki, dünya nüfusu adına hayat dediği koşturmacanın içerisinde savrulurken bunu anlamlı ve değerli kılacak olan ‘şey’leri nasıl belirliyor acaba?

Verdiğimiz değer karşımızdaki insanla ya da çevremizdeki insanlarla olan etkileşimimizi net bir şekilde ortaya koyar. Her an yanlarında olmak, başları sıkıştığında destek olmak, dert dinlemek, çözüm önerileri sunmak…

Değer verdiğimiz insanlara yaptığımız bu güzelliklerin karşılığında kimi zaman bir güler yüz bile görmek mümkün olmayabilir.

Son dönemin dünya düzeni karşılıksız verilen değerlerin pek de bir anlam ifade etmediğini söylüyor ve değersiz kişiliklerle birlikte olmaktansa değerli bir yalnızlığı insanoğlu için en iyi seçenekmiş gibi sunuyor…

Oysa burada altı çizilmesi gereken nokta karşı tarafa verilen değerin oranını tutturabilmekte!

Kırılgan canlılar olarak herkesin hayatına anlamlı dokunuşlar yapmak ve onlarda bir iz bırakmak adına verilen uğraşlar kimi zaman kendinizin değersiz bir eşya gibi kenara atılmanıza neden olur.

Değeri maddiyatla ölçmek pek çok insan için en basit yöntem gibi görünüyor olsa da gerçekten değerli hissetmek ve hissettirmek karşı tarafın duygularına dokunabilmekle başlıyor.

İnsanoğlunun kendisini her geçen gün değersiz hissettiği günümüz dünyasında temel sorun duyguların aşırı bir şekilde maddiyatla ifade ediliyor olması.

Bir tane gülün ifade ettiği ‘değer’ şimdilerde bir kamyon gülle bir ifade edilemiyor.

Tahammülsüzlüğün spor dalı haline geldiği bir çağda değerli ve değersiz ayrımı yapmak günlük döviz kurlarını takip etmekle aynı anlama geliyor.

Değerli olduğunu düşündüğünüz kişinin gözlerinin içine bakarak duygularınızı net bir şekilde ortaya koyabileceğiniz düşüncesi bile şimdilerde saçma geliyor.

Oysa büyük bir hayranlıkla izlediğimiz tiyatro oyunları ve artık birer klasik haline gelmiş sinema filmleri karşı tarafa değer verdiğimizi göstermenin en doğru yolunun duyguları doğru ifade edebilmekten geçtiğini anlatıyor.

Mutlaka sizler için değerli insanlar ya da canlılar hayatınızda olmuştur ya da olacaktır önemli olan onlara gerçekten değerli olduklarını hissettirebilmeniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları