Kabine toplantısı sona erdi: Erdoğan mısır alım fiyatını açıkladı

Kabine toplantısı sona erdi: Erdoğan mısır alım fiyatını açıkladı
Beştepe'den yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi''ndeki toplantı yaklaşık 2 saat 45 dakika sürdü.

Erdoğan, toplantı sonrası Millete Sesleniş konuşması yaptı

Erdoğan''ın konuşmasından satır başları: 


Gaziantep ve Mardin''deki elim kazalar tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Vatandaşlarımız güvenle, konforla, hızla istedikleri yerlere gidebilsinler, lojistik hizmetleri kesintisiz sürdürebilsin diye Cumhuriyet tarihinin yatırımlarını yaptık. Buna rağmen bu facialarla karşılaşmaktan dolayı üzüntülüyüz. Failler hakkında gereken işlemler elbette yapılacak. Benzer kazaların bir daha yaşanmaması için trafik ve araç güvenliği başta olmak üzere tedbirleri belirleyerek süratle uygulamaya geçireceğiz.

- Önce insan anlayışıyla bu meselenin üstesinden gelmekte kararlıyız. Araçta veya yaya olarak trafiğe çıkan vatandaşlarımızı kurallara harfiyen riayet etmeye davet ediyoruz. Bu vesileyle burada ciddi manada mağduriyetler de söz konusu. Bunun için de gerek devlet olarak 250 + aile, bunun yanında firma 250 TL. desteğiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine sağlamış oluyoruz.

- Son kabine toplantımızdan bu yana ülkemizi ve milletimizi yakından ilgilendiren pek çok çalışma gerçekleştirdik. YAŞ toplantımızda kara, deniz ve hava kuvvetlerimizde terfileri görüşüp karara bağladık. Şanla, şerefle yürüttükleri görevlerini başarıyla tamamlayarak emekliye ayrılan tüm komutanlarımıza ülkemize olan hizmetleri dolayısıyla şahsım ve milletim adına teşekkür ediyoruz.

- Yeni rütbe ve görevleriyle ülkemize önemli hizmetlerde bulunacaklarına inandığımız subaylarımıza başarılar diliyorum. Salgın döneminde şehir ziyaretlerimizi seyrekleştirdiğimiz için pek çok ilimize gitme imkanı bulamamıştık. Bu çerçevede 6 Ağustos''ta Kocaeli''ni ziyaret ettik. Önce bu şehrimize değer katan iş dünyamızla bir araya geldik. Toplu açılış töreninde vatandaşlarımızla buluşup hasret giderdik. Yatırım tutarı 8,5 milyar lirayı geçen yüzlerce eserin toplu açılış törenini gerçekleştirdik.

- Dünyanın en yaygın 6. diplomatik misyonuna sahip ülke olarak kapsamlı istişareler yapıyoruz. 2023 ve ötesinde akil ve müşfik Türk diplomasisi münasebetiyle büyükelçilerimizle bir ufuk turu yaptık. İnşallah ''dünya beşten büyüktür'' diye ifade ettiğimiz küresel yönetim değişikliğiyle ülkemizi hak ettiği yere çıkarmak için uğraşacağız. Aynı akşam Hüseyin Gazi Dergahı''na Alevi vatandaşlarımızla Muharrem orucunu açtık. Türkiye''nin ve Türk milletinin ayrılmaz parçası olarak gördüğümüz canlarımızla hasbi ve ortak çalışmalar sürdüreceğiz.

Karadeniz''de keşfedilen 540 milyar metreküp doğal gaz sevincimizi yeni müjdelerle taçlandıracağımıza inanıyoruz.

Eylül ayının ilk haftasında 3 ülkeyi kapsayan Balkan turuna çıkacağım.

''AMACIMIZ PUTİN VE ZELENSKİY''İ TÜRKİYE''DE BİR ARAYA GETİRMEK''

Rusya-Ukrayna savaşı tüm insanlığı ilgilendiren sonuçlar doğuran etkileri ile devam ediyor. Türkiye olarak bu savaşın barışla sonuçlanması için her türlü gayreti gösterdiğimize herkes şahittir. Sadece Ukrayna tahılının ülkemiz üzerinden dünyaya gönderilmeye başlanması bile insanlık için kritik bir gelişmedir. Amacımız Putin ve Zelenskiy''i Türkiye''de bir araya getirerek krizi kökten çözmektir.

Son dönemde bizi en çok zorlayan konunun ekonomi olduğu bir gerçektir. Ekonomide köklü bir dönüşümü adım adım hayata geçirdik.

- Esenler''deki 60 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi, gerçekten İstanbul''a yakışır bir eserdir. Bu eserlerimizle inanıyorum ki oraya gelecek vatandaşlarımız bizlere dualarda bulunacaktır. Bu projeyi etap etap süratle tamamlayacağız. 

- Türkiye, geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı üzerinde kritik bir dönemeçten geçmektedir. Faiz-kur-enflasyon alanıyla sınandığımız bir gerçektir. Yeni ekonomi programımızda tartışmalara kulak asmadan işimize baktık. Anlaşılması biraz vakit aldı. Biz ne yaptığımızı, niçin ve nasıl yaptığımızı çok iyi biliyoruz.

Ekonomideki köklü değişimi adım adım hayata geçiriyoruz. Bugün itibarıyla bütün dünya yüksek enflasyon ve işsizlik tehdidiyle boğuşuyor. Türkiye ise bu iki tehditten asıl yıkıcı olanın üstesinden gelmeyi peşinen başarmıştır. Asıl dikkat edilmesi gereken enflasyonun genel ekonomide yol açtığı sonuçlardır. Enflasyonu düşürecek tedbirleri de alıyoruz.

Yaklaşık 1 yıldır yaşadığımız yüksek enflasyonu 1994 ve 2001 kriziyle karşılaştırmak, sadece bize değil vatandaşlarımıza da haksızlık. Bu, maliyet odaklı bir enflasyondur. Türkiye''nin ihtiyacı faizi yükseltmek değil; yatırım ve ihracatı artırmaktır. Kendi krizlerinin yükünü azaltmak için bizim politikamıza benzer adımlar atan gelişmiş ülkeler görüyoruz. Kimse kusura bakmasın, o eski Türkiye artık geride kaldı. 

- Geçtiğimiz 20 yılda yaptığımız her eğitim, sağlık, ulaştırma, enerji, tarım yatırımı, işte bugünler içindi. Kendi vatandaşlarımızın geleceğini güçlendirmek için yaptık. Bugüne kadar 250 milyar dolara yakın yatırımla ülkemizde dolaşan taşıtları yeniledik, çoğalttık. Diğer alanlarla birlikte toplamda 3,5 trilyon dolarlık yatırımla her anlamda ülkemizi bugünlere hazırladık. Şimdi bizden sonraki nesle bırakacağımız en büyük miras olan 2053 vizyonumuzu şekillendirme vaktidir. 

- Biz, yeni ekonomi modelimiz çerçevesinde istihdama, üretime, ihracata odaklanmayı sürdüreceğiz. Bizim ekonomi modelimizde yatırım yapan, çalışan, ticaret yapan kazanacak. Bunların hasılasıyla da devlet ve bütçe kazanacak. Vatandaşlarımızdan ve iş dünyamızdan tek ricam, kendi paralarına güvenmeleridir.

Vatandaşlarımızı TL mevduatlarına dönmeye davet ediyorum. Bu gemi hızla yol alırsa kazanan hepimiz olacak. Bu gemi batarsa hepimiz boğulacağız. Sırf paradan para kazanmak adına yapabileceği yatırımı yapmamak, Türkiye gemisinde delik açmak demektir. Biz tüm bu gelişmeleri harfiyen takip ediyoruz. Tespit edilen sorunların çoğu, hukuki değil ahlakidir. Çözüm yolları arıyoruz. Bu çerçevede piyasada denetimleri sıkılaştırdık. 

MISIR ALIM FİYATINI AÇIKLADI

- Mısır üreticilerimize de bir müjde vermek istiyorum. TMO hasat dönemi mısır alım fiyatını ton başına 5 bin 700 TL olarak uygulayacaktır. Mısır alım fiyatının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

KAYNAK KİTAPLAR DA ÜCRETSİZ OLACAK

Vatandaşlarımızdan sabır ve destek istiyoruz. 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2022-2023 eğitim yılına hazırlıklarımız devam ediyor. Ücretsiz ders kitaplarımızın basımı ve dağıtımı tamamlandı. Bu yıl ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak hazır edeceğiz.

ÜRETİCİLERE MÜJDE

Bir müjde de kırsal kalkınma desteklerinden yararlanan üreticilerimize vererek sözlerimi bitirmek istiyorum. Bilindiği gibi kırsal kalkınma programının 11’inci çağrısı için projeler alınmaya devam ediyor. Programın kalan bütçesinden faydalanacak üretici sayısını artırmak amacıyla destek için gereken puan seviyesini 65’ten 30’a düşürüyoruz. Böylece 4 binin altında kalan desteklenecek proje sayısını 7 bin 714’e, yatırım tutarını da 5 buçuk milyar lirası hibe olmak üzere 10 milyar liraya yükselttik."

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar