Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından yaptığı KYK borçları açıklamasıyla anaparanın üzerine binen faizlerin altında ezilen öğrencilerin yükününün hafifletileceğini açıkladı. Erdoğan ayrıca asgari ücretle ilgili yeni bir açıklamada da bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları genellikle her yıl Aralık ayında yapılırken, bu yıl ikinci altı ayda uygulanacak asgari ücreti görüşmek üzere 29 Haziran 2022 Çarşamba günü toplanarak çalışmalarına başladı. Komisyon, ikinci toplantısını 30 Haziran 2022 Perşembe günü gerçekleştirdi, yapılan çalışmalar neticesinde uzlaşı sağlandı. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2022 yılı için yeni asgari ücret rakamının belirlenmesi amacıyla yürüttükleri çalışmaların ardından Temmuz ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret tutarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında yüzde 30 oranında yapılan zam ile 5 bin 500 TL olarak açıklandı.

ERDOĞAN TARİH VERDİ YILBAŞINI İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada kısa bir süre önce artış yaşanan asgari ücretle ilgili de açıklamada bulundu. Yılbaşını işaret eden Erdoğan şunları söyledi:

"Kurdaki dalgalanmanın ve fiyat artışlarının insanlarımıza verdiği zararı telafi etmek için adımlar atıyoruz. Gelirleri artırmak için artışlar yapıyoruz.  Yılbaşında ve temmuz başındaki düzenlemelerle insanımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik. Yıl sonunda gelişmelere göre, sabit gelirlilerin durumlarını yeniden gözden geçireceğiz. Şubat, mart aylarıyla birlikte politikanın olumlu neticelerini daha iyi görmeye başlayacağız." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar