SGK asgari ücretliler için toplu para ödemesini başlattı: PTT’ye gidip 12.454 TL alabilirsiniz

SGK asgari ücretliler için toplu para ödemesini başlattı: PTT’ye gidip 12.454 TL alabilirsiniz
Hükümet 2021 yıl sonunda arttırdığı asgari ücrete 6 ay sonra bir zam kararı daha aldı. Yükselen maaşlar artan enflasyon karşısında çare olmazken, çalışanları sevindirecek bir haber geldi. Asgari ücretle çalışanlara toplu para ödemesi yapılacağı aktarılırken, ödemelerin PTT üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi.

ASGARİ ÜCRETLİLERE TOPLU ÖDEME ŞANSI: 12 BİN 454 LİRA

Asgari ücretli çalışanlara SGK tarafından toplu para ödemesi yapıldığı belirtildi. Kadınların çalışma hayatına daha kolay dönebilmesi için projeler geliştirildi. Bu proje ile doğum yapmış kadınlara SGK aracılığı ile toplu para ödemesi yapılıyor. Kadınlara doğum parası kapsamında başvuru yapılması ve şartlara uyum sağlanması dahilinde ödeme onayı verilirse 12 bin 454 liraya kadar ödeme yapılacağı ifade edildi. 

12.454 TL VERİLİYOR

Bu ödemeler hakkında SGK tarafından çok önemli bir duyuru yayımlanırken verilen ödemeler doğum gerçekleştikten sonra yapıldığı ifade edildi. Kadınların çalışma hayatında daha çok yer alabilmesi için bu ödemelerin yapıldığı aktarıldı. Bu noktada kadınlara 12 bin 454 liraya kadar para veriliyor.

GEREKLİ ŞARTLAR

Bu ödemeden yararlanmak isteyen kadınlarda bazı şartlar aranıyor:

“Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması, istirahatli olduğu süre içinde iş yerinde çalışmamış olması, (sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışma durumu hariç) istirahatin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin yitirilmemiş olması, doğum olayının canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olması”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar