Temmuz zammıyla o da arttı: 8 bin TL ödeme yapılacak

Temmuz zammıyla o da arttı: 8 bin TL ödeme yapılacak
6 bir süre zorunlu askerlik görevini bitiren bir kişi, askerlik görevini devam etmesi durumunda asgari ücret kadar ödeme alıyor. Bazı durumlarda bu tutar 8 bin TL’yi de buluyor. İşte detaylar…

ZAMLA O DA ARTTI: 8 BİN TL ÖDEME YAPILACAK!

Zorunlu askerlik dönemini bitirdikten sonra, terhis hakkı olmasına rağmen askerliğini 6 ay daha uzatan kişilere, uzatma döneminde her ay asgari ücret kadar maaş veriliyor.

2022 yılının ikinci yarısı için askerliği uzatan er ve onbaşı 5.500 TL, çavuşlar 5.838 TL normal maaş alacak. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkâri, Van, Ağrı ve Iğdır gibi illerdeki sınır (hudut) birliklerinde görevli olanlara 2.535 lira ek ödeme-görev tazminatı veriliyor. Erlerin toplam maaşları 8 bin 35 liranın üzerine çıkıyor. 6 ay içerisinde de 48 bin liranın üzerinde oluyor. İkinci 6 aylık dönemde ise sigorta primleri devlet tarafından ödeniyor.

6+6 ay olmak üzere toplam 12 ay askerlik yapılmasının ardından bu kişiler sözleşmeli er olabiliyor. İkinci 6 ayda da askerlik yapanlar sözleşmeli er alımı mülakatlarında ilave 20 puan alıyor. Mülakatı kazanıp da sözleşmeli er olanlar uzman çavuş alımlarına da başvuru yapabiliyor. Mülakatı başarılı bir şekilde tamamlayan sözleşmeli er, sözleşmeli uzman erbaşlığa yükselebiliyor. Sözleşmeli erbaşlıktan da sınav açılması ve sınavı kazanması durumunda sözleşmeli subaylığa geçiş yapabiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar