Çalışan kadınlara ödeme desteği zamlandı! Başvuran herkes alıyor

Çalışan kadınlara ödeme desteği zamlandı! Başvuran herkes alıyor
Temmuz ayıyla birlikte maaşlarda artış yaşanmıştı. Devlet tarafından çalışan ve yeni anne olan kadınlara doğum parası veriliyordu. Doğum parası miktarı da zamlandı ve maaş arttıkça devlet desteği miktarı da artacak. İşte detaylar...

BAŞVURAN HERKES ALIYOR!

Çalışan ve yeni anne olmuş kişilere 12 bin 454 lira doğum parası ödeniyordu. Fakat Temmuz ayı ile birlikte, bu aydan doğum parasındaki taban ödeme tutarında da değişiklik yapıldı. Böylelikle daha önce 5 bin üzerinden hesaplanan doğum parası, yeni brüt asgari ücrete göre 6 bin 471 lira olarak hesaplanacak. Bu da demek oluyor ki, doğum yapan anneye devlet tarafından yalnızca doğum parası olarak en az 16 bin 106 lira ödenecek. Bu ödenek tutarı ise annenin maaşı arttıkça artıyor ve 55 bin liraya kadar yükseliyor.

Doğum izni ödeneği, doğum öncesinde ve sonrasında kullanılan toplam 16 haftalık yani 112 günlük izin süresi üzerinden hesaplanmaktadır. Buna ek olarak ikiz ve üçüz çocuk doğduğunda belirtilen süreye iki hafta daha eklenerek izin süresi 18 haftaya çıkarılıyor. Doğum parası, annenin adına açılan hesaba doğum izni sona erdikten sonra yatırılıyor.

Ayrıca çalışan anneler, çocuğunu 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra kucağına almışsa ayrıca çocuk parası da alabiliyor.

Doğum izni parası, çocuk parası ve süt parası ödenekleri ödendiğinde asgari ücret alıyorlarsa toplam 16 bin 722 lira, brüt maaşları 7000 TL ise 18 bin 38 lira, 7 bin 500 TL ise 19 bin 283 lira ödenek alabiliyorlar. Bu tutarlar maaşa göre artıyor ve taban ödeme 16 bin 722 TL olurken tavan ödeme ise 55 bin 372 liraya kadar yükseliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar