Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası 3600 ek göstergenin ayrıntılarını açıkladı. Erdoğan, ''Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600'den 4 bin 400'e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2 bin 200'den 3 bine çıkacak'' dedi. Ekonomiye ilişkin mesajlar veren Cumhurbaşkanı, ''Bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine faizi düşürmeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

ERDOĞAN 3600 EK GÖSTERGE'NİN AYRINTILARINI AÇIKLADI

Gerçekleştirilen Kabine Toplantısı''nın ana konusu 3600 ek gösterge ve asgari ücret oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

2. Dünya Savaşı sonrasında hiçbir zaman içine tam olarak alınmadığımız paktların riyakarlıkları çevresinde döndük durduk. Bu süreçte siyasi ve ekonomik olarak kendi yolumuzu çizmeye her teşebbüs edişimizde kendimizi krizlerin içinde bulduk. Altını bir kez daha çizerek belirtmek istiyorum ki, Türkiye artık siyasi ve güvenlik önceliklerini bizzat kendisi tayin eden, uygulayabilen bağımsız bir ülkedir.

Türkiye artık medeniyet ve tarih birikiminin farkına varmış, insani duruşu da her alanda ortaya koyabilen bir ülkedir. Geçen hafta BM''de ülkemizin uluslararası alandaki resmi adını Turkey''den, Türkiye''ye çevirmiş olmamız da yeni dönemin sembollerinden.

Bundan sonra vatandaşlarımız göğüslerini gererek devletlerinin adının Türkiye olarak ifade edebilecektir. Artık bütün yazışmalarımızda, bütün kurumlar, Turkey diye bir ifade kullanmayacaklar, Türkiye adını tamamıyla kullanacaklardır. Bugün kabine toplantımızda bu kararı da aldık. Geçen 20 yılda ürettiğimiz milli gelirin 4''te birini yatırımlar için kullanarak istihdamı yüzde 42 yükseltmeyi başardık. Ülkemizdeki mandacı zihniyetlerin anlayamadıkları hakikat işte budur. 

''ÜLKEMİZDE ENFLASYON DEĞİL, HAYAT PAHALILIĞI SORUNU VAR''''

Biz tercihimizi istihdamı koruyarak işini, aşını geçimini sürmesini sağladığımız milyonlardan yana kullandık. Ülkemizde teknik anlamda enflasyon değil fiili bir hayat pahalılığı sorunu var. Ülkemize döviz girişini sağlayacak yeni yöntemler geliştiriyoruz. Vatandaşlarımıza kur korumalı mevduat gibi kur ve altın hesabına dayalı konut kredisi gibi alternatifler sunuyoruz.


''''BU İKTİDAR FAİZİ ARTIRMAYACAKIR''''

Bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine faizi düşürmeye devam edeceğiz."

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Memurlarımızın ek gösterge düzenlemesiyle ilgili çalışmayı tamamladık. Meclisimizin takdirine sunacak duruma geldik. İlk gündeme geldiğinde öğretmenlerimize polislerimize sağlık çalışanlarımızaydı. Ancak sadece bu kesimler için yapılacak artışın adaletsizliğe yol açacağını gördük. Bunun için tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık göstergeye gitmeyi planladık. Önümüzdeki yılbaşından itibaren yararlanılacak.

Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600''den 4 bin 400''e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2 bin 200''den 3 bine çıkacak. Yapılan artışlar elbette, halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da yansıtılacaktır. En büyük hassasiyetimiz, istihdamı koruyup, gelir kaybını telafi ederek, fırsatçıların önünü keserek insanımızın üzerine kalıcı yük binmesine engel olmaktır. Memurlarımızın maaşlarında küçük de olsa artış sağlamasının ötesinde asıl emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor.

''''60 AY VADELİ VE 0,99 FAİZ ORANIYLA KREDİ İMKANI''''

Binaların yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere, daire başına 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı getiriyoruz. Ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi devreye alıyoruz."

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

Düzenleme Ocak 2023''ten itibaren geçerli olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar