Erdoğan'ın 'Turkish Airlines' çıkışına Akşener'den yanıt gecikmedi: Sen saçmalamaya devam et

Erdoğan'ın 'Turkish Airlines' çıkışına Akşener'den yanıt gecikmedi: Sen saçmalamaya devam et
Vatandaş artan enflasyon ve döviz kurları nedeniyle zor günler yaşarken krize çözüm bulamayan hükümet ise gündem değiştirmek için dikkat çeken bir karar aldı. Erdoğan, Türk Hava Yollarına ait uçakların gövdesinde bulunan 'Turkish Airlines' yazının 'Türkiye' olarak değiştirileceğini açıkladı. Konu üzerine bir açıklama Akşener ise 'Türk' ifadesinin kullanımdan kaldırılmasına tepki gösterdi.

ERDOĞAN KRİZİ UNUTTU İSME TAKILDI, YANITI AKŞENER'DEN GELDİ!

Hayat pahalılığı ve sosyal sorunlara çözüm bulamayan iktidar, gözünü uzaya dikti. "Türk mühendislerince geliştirilen yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE''yi 2023''ün Ocak ayında, TÜRKSAT 6A''yı da 2023''ün ortalarında uzaya fırlatıyoruz" diyen Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğünün Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni''nde çok tartışılacak bir çıkışa imza attı.

''''TURKEY DEĞİL, TÜRKİYE''''

Etkinlikte yaptığı konuşmada Türk Hava Yolları''na ait uçakların gövdesindeki ''Turkish'' ibaresinden rahatsız olduğunu belirten Erdoğan, "Uluslararası alanda Turkey olarak kullanılan ismini Türkiye''ye çevirerek bu doğrultuda sembolik öneme haiz adımı attık" dedi ve ekledi: "Artık Turkey yok, Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine Turkish Airlines değil Türkiye Hava Yolları yazacağız. Maziden atiye kurduğumuz köprü sayesinde medeniyetimizin tarihimizden aldığımız güçle yüzümüzü geleceğe dönüyoruz." dedi.

Erdoğan''ın Türk Hava Yolları''nın adından ''Türk'' ibaresini çıkarması vatandaş arasında tepkilere neden olurken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''den flaş bir açıklama geldi.

Kişisel Sosyal Medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak Erdoğan''ın açıklaması tepki gösteren Akşener, ''''Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa #AzKaldı...'''' dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar