Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Faiz sebep enflasyon sonuç teorisinin çöktüğünü söyledi

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Faiz sebep enflasyon sonuç teorisinin çöktüğünü söyledi
AKP hükümetinin aldığı para politikalarına eleştirileri ile bilinen ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, bugün açıklanan enflasyon rakamları sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KENDİNİ TUTAMADI! 'PARAMPARÇA OLDU' DEDİ!

Türkiye''de yaşanan kriz, bugün açıklanan enflasyon verileri ile bir kez daha gün yüzüne çıktı. ENAG, enflasyon oranının yıllık olarak yüzde 160 seviyesine ulaştığını belirtirken, rakamları daha ''ihtiyatlı'' yayımlayan TÜİK ise yıllık enflasyonun yüzde 73 olduğunu açıkladı.

Açıklanan veriler üzerine pek çok vatandaş ekonomistlerin ne diyeceğini merak ederken, Prof. Dr. Özgür Demirtaş''tan çok konuşulacak bir paylaşım geldi.

''''PARAMPARÇA OLDU''''

Hükümet tarafından uygulanan düşük faiz ve değersiz TL stratejisinin başından bu yana tutmayacağını belirten Demirtaş, açıklanan veriler üzerine suskunluğunu bozdu. Daha önce hükümet destekçilerinden gelen yoğun saldırılar sonrasında daha fazla yorum paylaşmayacağını söyleyen Demirtaş, bugün yayımlanan veriler sonrasında bir kez daha AKP''nin düşük faiz politikasını hedef aldı.

ENAG tarafından açıklanan enflasyon rakamlarını ''İnanılmaz'' notuyla paylaşan Demirtaş, ''''Faiz enflasyonun sebebidir hikayesi de paramparça oldu'''' yorumunda bulundu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş''ın paylaşımı şu şekilde:

Enflasyon İNANILMAZ. % 161 oldu! "Faiz Enflasyonun Sebebidir" Hikayesi de paramparça oldu. Yazık bizlere, yazık bu ülkenin insanlarına...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar