CHP'li başkan hakkında çıkan iddialara isyan etti. Başkanlığın bitince beni öldüreceklermiş

CHP'li başkan hakkında çıkan iddialara isyan etti. Başkanlığın bitince beni öldüreceklermiş
Çukurova Belediye Başkanı olan Soner Çetin, Baygaralar suç örgütünün lideri olarak tanınan Ramazan Baygara'nın kendisi hakkındaki iddialarıyla alakalı bir açıklama yaptı.

Çukurova Belediye Başkanı olan Soner Çetin, Baygaralar suç örgütünün lideri olarak tanınan Ramazan Baygara'nın sosyal medyadan kendisine yönelik “Devletin arazisini mafyaya verdi” iddiasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Çetin, şunları kaydetti:

."ŞAHSIMA DÜZENLENECEK SUİKASTI, BAYGARALAR SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNİN ORGANİZE ETTİĞİNİ ÖĞRENDİM"

Kırmızı bültenle aranan bu şahsı hayatımda hiç görmedim, tanımadım. Bir takım siyasi rakiplerim tarafından üzerine salındığını tahmin ettiğim şahıs ve suç örgütü 21 Mart 2023 tarihinde şahsıma suikast düzenleyecekken Adana Emniyet Müdürlüğü’nün istihbaratı sonucu suikast gerçekleşmeden önlendi ve tetikçi yakalandı. Bu suikast teşebbüsünü kimin gerçekleştirdiğini bulmak için araştırma yaptım ve Baygaralar suç örgütü liderinin organize ettiğini öğrendim. Birkaç gün sonra akrabası olduğunu öğrendiğim bir kişinin görüştürmesi sonucu telekonferans sistemiyle yaptığı yaklaşık 10 dakika süren telefon görüşmesi yapıp neden bu teşebbüste bulunduklarını ve olayın nedenini anlamaya çalıştıktan sonra biraz da alttan alarak 'Var mı aramızda sıkıntı. Bir düşmanlık varsa ona göre davranayım' dedim. 'Sıkıntı yok. Abi kardeşiz' cevabını alınca da, 'Laf sahibinden çoğalır. Siz de kimseye bir şey demeyin. Bana soranlara da kimin yaptığını bilmiyorum. Kaçak yapısını yıktığımız ya da iskan sorunu olan biri olabilir derim' diyerek telefonu kapattım.

140db47b-5c48-42a0-aa7b-0680983ee9c0-w.jpeg

"KIZIMA AİT İŞ YERİ KURŞUNLANANA KADAR HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞANMADI"

Ta ki 6 Ekim 2023’te kızıma ait işyeri kurşunlanana kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bu kurşunlama olayını bu suç örgütünün gerçekleştirdiği ortaya çıkınca Adana Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine giderek şikayette bulundum. Yaptığım bu şikayette bu kurşunlama olayından sonra adı geçen çete liderinin itiraf ve tehdit içeren mesajlarını da teslim ettim ve bu yayınladığı telefon görüşmesinden de bahsettim. Dosyada bu söylediklerim mevcuttur.

"BENİ ÖLDÜRECEĞİNİ BEYAN ETMEKTEDİR"

"Görevim gereği beytülmala el uzatmayıp halkın malına sahip çıkmamız gerektiğinin bilinciyle hareket ediyorum. Bu bilinçle hareket eden kamu görevlileri, özellikle belediye başkanları maalesef dönem dönem bu tür çıkar amaçlı suç örgütlerinin hedefi haline gelebilmektedir. Ben taviz vermedikçe bu suç örgütü ve lideri tehdit ve şantajlarına dozunu artırarak bugüne kadar devam ettirdiler. Bu şahıs son dönemlerde attığı tehdit mesajlarında beni yıpratacağını, tekrar belediye başkanı yaptırmamak için çalışacağını ve belediye başkanlığım bittiğinde, onun ifadesiyle 'Mazbatam elimden düştüğünde' beni öldüreceğini beyan etmektedir. Bu mesajları da Adana Emniyet Müdürlüğü ile paylaştım. Bu firari, kırmızı bültenle aranan çete liderinin benimle irtibatı bu kadardır. Beni tehdit etmesinden ve şantaj yapmasından başka hiçbir irtibatım olmamıştır."

"BENİ TEHDİT ETMESİNDEN VE ŞANTAJ YAPMASINDAN BAŞKA HİÇBİR İRTİBATIM OLMAMIŞTIR"

"Belediye başkanlığında 10 yılımı doldurduğum şu günlerde yola çıktığım ilk gün vücudumdaki her su damlasını ter olarak akıtacağım demiştim. Halkın malına ve parasına göz dikenlere fırsat tanımadığım için, bu tür çıkar amaçlı suç örgütlerine taviz vermediğim için hedef haline geldim ve bugün de diyorum ki vücudumdaki her kan damlasını akıtacağım...."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar