CHP’de PM toplantısı ertelendi: Kritik karara Lütfü Savaş etkisi

CHP’de PM toplantısı ertelendi: Kritik karara Lütfü Savaş etkisi
İstanbul’un bazı ilçeleri ile Ankara Çankaya adayının açıklanması için bugün toplanması planlanan CHP Parti Meclisi toplantısı ertelendi. CHP’li bazı kurmaylar bu kararın arkasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın etkisinin olduğunu iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bugün gerçekleştirmesi beklenen parti meclisi toplantısı, hafta sonu bazı bölgelerde yapılacak olan önseçimlerin etkisiyle pazartesi gününe alındı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Parti yetkilileri, bu erteleme kararını, özellikle İstanbul ve Ankara gibi kritik bölgelerde aday belirleme sürecinin tamamlanması için gereken titiz çalışmaları sürdürme ihtiyacıyla olduğunu açıkladı.

KENT UZLAŞISI FORMÜLÜ

Parti meclisi toplantısının ertelenmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan CHP kurmayları, İstanbul'da ilçe adaylarının belirlenmesinde DEM Parti ile yapılan görüşmelerin etkisi altında olduklarını belirtti. İlçe adaylarının belirlenmesinde "kent uzlaşısı" formülünün çalışmalarının sürdüğünü dile getiren yetkililer, bazı ilçelerde DEM Parti'nin de destekleyebileceği adaylar üzerinde durduklarını ifade ettiler. Ancak, uzlaşma sağlanamayan bölgelerde CHP'nin aday göstermeme gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladılar.

2-2tuatvxuqao3reykfnea.webp

HATAY YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Öte yandan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş üzerindeki tartışmaların da toplantıların ertelenmesinde etkili olduğu belirtiliyor. Savaş'ın adaylıktan çekilmeyeceğini açıklamasına rağmen, bölgede yeniden geniş kapsamlı bir anket yapılması bekleniyor.

18 ŞUBAT'A ERTELENDİ

CHP'nin adaylarını tanıtmak, seçim sloganını ve beyannamesini duyurmak için planladığı etkinlik ise 18 Şubat tarihine ertelendi. Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilmesi planlanan etkinliğe, partinin tüm belediye başkan adayları, milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinin katılması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar