AKP’nin yerel seçimlerde zorlandığı 3 kriz ortaya çıktı: Mutsuz partililer orada toplandı

AKP’nin yerel seçimlerde zorlandığı 3 kriz ortaya çıktı: Mutsuz partililer orada toplandı
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan bugünkü yazısında, AKP'de kriz yaratan üç konuyu kaleme aldı. İşte AKP’nin çözmekte zorlandığı o konular…

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, yaklaşan yerel seçimler öncesinde İktidarın karşı karşıya olduğu önemli sorunları ele aldı. Babacan'a göre, iktidarı zorlayan başlıklar arasında öne çıkanlar, deprem bölgelerindeki sorunlar, emeklilerin memnuniyetsizliği ve Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AKP arasındaki ittifak krizi olarak sıralanıyor.

DEPREM SORUNU

Deprem bölgelerindeki çalışmaların yavaş ilerlediğini belirten Babacan, ekonomik kriz ve yüksek maliyetlerin müteahhitleri iş yapmaktan kaçındığına dikkat çekti. Babacan bu durumun deprem konutlarının teslimlerini sürekli olarak ertelediğini ve parti içinde sıkıntılar oluşturduğunu ifade etti.

Deprem bölgelerindeki milletvekillerinin seçim çalışmalarında zorluklar yaşadığını da aktaran Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay konuşmasının da bu durumu daha da karmaşık hale getirdiğini vurguladı.

İKRAMİYE VAATLARİ YETERSİZ KALDI

Emekliler ve dar gelirlilerin sorunlarının da önemli bir gündem maddesi olduğunu belirten Babacan, bayram ikramiyesinin artırılacağı vaatlerin yetersiz kalacağını ve yeni çözüm önerilerinin tartışıldığını belirtti. Babacan ayrıca, AKP'li belediyelerin emeklilere yönelik avantajlar sağlayacağını ve Belediyeler Birliği ile protokoller imzalanarak çeşitli indirimlerin planlandığını paylaştı.

"AKP'NİN ESKİ ÜYELERİ YERELDE SIKINTI YARATIYOR"

Son olarak, YRP ile AKP arasındaki ittifak anlaşmasının başarısızlıkla sonuçlanmasının da bir krize yol açtığını ifade eden Babacan, YRP'nin AKP'den transfer ettiği eski üyelerin yerelde ciddi sıkıntılar oluşturduğunu belirtti. Özellikle Şanlıurfa'da yaşanan aday transferleri ve eski AKP'li isimlerin YRP'nin listesinde yer alması, yerel seçim atmosferinde önemli bir gerginlik kaynağı olduğunu kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar