CHP'de MYK sonrası kritik karar: Kurultay sonrası ilk kez toplandı

CHP'de MYK sonrası kritik karar: Kurultay sonrası ilk kez toplandı
CHP’de tarihi kurultayın ardından Özel’in başkanlığında ilk defa gerçekleştirilen MYK toplantısında yerel seçimlere yönelik dikkat çeken bir karar alındı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi'nde; 38. Olağan Kurultay sonrasında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına ilk kez başkanlık yaptı. MYK toplantısı 6 saat sürdü ve toplantıda “gölge kabine” üyeleri yer aldı.

Özel, yeni döneme dair değerlendirmemelerde bulunurken aynı zamanda MYK üyelerinden de yeni dönem ve 'değişimle ilgili görüşlerini aldı.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere az bir süre kalması dolayısıyla MYK toplantısının gündemi de seçimler oldu.

MYK toplantısından yerel seçimler için dikkat çeken bir karar varıldı.

aa-20231113-32855686-32855685-chps-new-central-executive-board-met-for-the-first-time-in-ankara.jpg

PARTİ DENETİMİNDE ÖN SEÇİM

Seçim takviminin YSK denetiminde bir ön seçim yapılmasına imkân vermediğini belirten MYK üyeleri "ön seçim niteliğinde temayül yoklamaları yapılması"nda mutabakata vardı. Bu sistemi “Parti denetiminde ön seçim” olarak adlandıran CHP MYK üyeleri adayları belirlerken mutlaka sandık kurulacağını ve sandıktan çıkan sonuca uyulacağını kaydetti.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; örgüt iradesine mutlaka uyulacağını belirten MYK üyeleri, ön seçimde uygulanacak yönteme dair çalışmanın yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı tarafından hazırlanıp, bir sonraki MYK toplantısında üyelere sunulacağını anlattı.

aa-20231113-32855686-32855684-chps-new-central-executive-board-met-for-the-first-time-in-ankara.jpg

“SEÇİM YAKLAŞTIKÇA HER KAPI ÇALINACAK”

Yerel seçimlerde ittifaklar ve iş birliği konusu MYK'de özel bir gündem olarak ele alınmasa da MYK üyelerinin büyük çoğunluğu her kentin kendi özelinde diğer partilerle iş birliği yapılması gerektiği konusunda hemfikir.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in daha önce iş birliği ve ittifak yapılan siyasi partilerle görüşüp görüşmeyeceği sorulan MYK üyeleri, “Dirsek teması da iletişim de mutlaka olacaktır” dedi. Bir MYK üyesi, “Genel başkanımızın aklında siyasi partiler arası iş birliklerini yeniden inşa etmek için bir plan var” değerlendirmesi yaptı. Birçok MYK üyesinin ortak değerlendirmesi "Seçim yaklaştıkça her kapı çalınacak, kapımızı çalan herkese kapı açılacak” şeklinde oldu.

ÖRGÜT KARAR VERECEK

Bir önceki MYK'de 25-26 Kasım'da tüzük kurultayı yapılması yönünde alınan tavsiye kararının teknik olarak uygulanmasının mümkün olmadığını ifade eden MYK üyeleri, yasal olarak tüzük kurultayının en erken 27 Aralık'ta yapılabileceğini söyledi. Bu konudaki kararı örgüte bırakacaklarını ifade eden MYK üyeleri, “Seçimden sonra mı yapılacak, 27 Aralık'ta mı yapılacak, örgütümüz karar verecek” dedi.

aa-20231113-32855686-32855680-chps-new-central-executive-board-met-for-the-first-time-in-ankara.jpg

“BİZ SAYIN KILIÇDAROĞLU'NU…”

Önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yakın siyasilerle birlikte çalışacağı bir vakıf kurma hazırlığı içerisinde olduğuna dair haberleri değerlendiren MYK üyeleri, Kılıçdaroğlu'nun parti içi muhalefet için çalışma yapacağına dair yorumların temelsiz olduğunu söyledi. Bir MYK üyesi, “Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nu partide bir üst akıl olarak görüyoruz, tıpkı Karayalçın gibi, Hikmet Çetin gibi” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar