MHP'ye göz kırpan İYİ Partili isimden istifa sinyali

MHP'ye göz kırpan İYİ Partili isimden istifa sinyali
İYİ Parti’de son günlerde üst üste yaşanan istifalar gündemdekini yerini korumaya devam ederken, bir isimden daha istifa sinyali geldi.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti’de üst üste gelen istifalar gündemden düşmüyor.

İYİ Parti’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun AKP’ye katılması, eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ve eski milletvekili Durmuş Yılmaz’ın istifasının yankıları hala sürüyor.

Art arda gelen istifalar gündem olurken bazı kulislerden ise İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yerel seçime kendi adayları ile girme kararının parti içerisinde kriz yarattığı öne sürülmüştü. Hatta yaşanan bu krizin daha da derinleşeceği ve devamında istifa depreminin yaşanacağı öne sürülmüştü.

Bu tartışmalar sürerken İYİ Parti cephesinden çarpıcı bir iddia geldi.

27. Dönem Aksaray Milletvekili Ayhan Erel dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Erel’in bu paylaşımının istifa sinyali olabileceği iddiası kulisleri hareketlendirdi.

"GİTME VAKTİ GELDİYSE…”

Yaptığı paylaşımla İyi Parti'den istifa sinyali veren Erel şu ifadelere yer verdi:

“Gitme vakti geldiyse, kaldığın her an ziyandır.”

ayhan-erel.png

AYHAN EREL’İN O İFADELERİ YENİDEN GÜNDEM OLDU

MHP lideri Devlet Bahçeli yerel seçimleri işret ederek ittifak çağrsında bulunmuşru. Bu çağrı İYİ Parti cephesinden reddedilirken İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Ayhan Erel, MHP tarafından kendilerine yapılan bu çağrı için şu ifadeleri kullanmıştı:

'komşuluk' davetine icabet etmeleri gerektiğini söyleyip, "Derler ya; Davet sünnet o davete icabet etmek farzdır. Biz aynı çınarın dalları gibiyiz."

ayhan-erel-aksaray.jpg

AYHAN EREL KİMDİR?

1980 yılında Bursa Eğitim Enstitüsünü, 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir.

1982 - 2005 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yapmıştır. 1997 yılından itibaren Aksaray Barosuna kayıtlı avukatlık yapmaktadır.

Aksarayspor'da, Aksaray Barosunun yönetim kurullarında görev almıştır. 2007 yılında MHP Aksaray'dan milletvekili aday adayı olmuştur. 2009-2012 yıllarında MHP Aksaray belediye meclis üyesi olmuştur.

2014-2016 yılları arasında MHP Aksaray il başkanı olarak görev yapmıştır. 2016 yılında MHP olağanüstü kurultay çağrı heyeti başkanlığı yapmış, 2017 yılında İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi olmuştur. 27. dönem Aksaray milletvekilidir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar