CHP listelerinden seçilen Gelecek Partili Selim Temurci, İBB adaylığını neden reddettiğini açıkladı: Dikkat çeken AKP itirafı

CHP listelerinden seçilen Gelecek Partili Selim Temurci, İBB adaylığını neden reddettiğini açıkladı: Dikkat çeken AKP itirafı
Yerel seçimlere ilişkin İsmail Saymaz’a konuşan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, partisinin getirdiği İBB adaylığı teklifini neden reddettiğini açıkladı.

Gelecek Partili İstanbul Milletvekili Selim Temurci, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı.

Partisine yönelik eleştirilerde bulunan Temurci, özellikle Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı, Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve Saadet Partisi ile kurulan ittifaka karşı olduğunu belirtti.

"PARTİMİZİN İSMİNİ İNSANLAR UNUTTU"

Partisinden gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifini geri çeviren Temurci, bunun sebebini şu sözlerle açıkladı :“Ben Saadet ile işbirliğine rezerv koydum. ‘Bu bizi mahvedecek, dönüşümlü grup kuralım’ dedim. Doğru olan buydu. Hoca, protokol yaptı, Saadet’in ismi altında toplandık. Partimizin ismi ortadan kalktı. Saadet’in görünür hale gelmesinde Gelecek kullanıldı. İstanbul’da Saadet, Gelecek ve DEVA; birliktelik olsa elbette olurdu. Ama partimizin ismini insanlar unuttu. Bilinirliliği vardı, şu an o da yok. İkincisi, CHP ile iş tuttuk ve bedeli ağır oldu. CHP’ye de ağır oldu."

"AKP İLE KARŞI KARŞIYA GELMEYİ BİRÇOK ARKADAŞIMIZ İSTEMİYOR"

İstanbul'da yüzde bir oyları olduklarını belirten Temurci, AKP'ye yakın kesimlerden oy alabileceklerini söyleyerek, “Böyle bir durumda, kendi kitlenle ikinci defa “CHP’ye gittin ve ona yardım ettin” suçlamasıyla karşı karşıya kalacaksın. Aday olmak bize ve partiye zarar verir büyükşehirlerde. AK Parti kitlesiyle karşı karşıya gelmeyi sadece ben değil birçok arkadaşımız istemiyor" ifadelerini kullandı.

AKP'YE Mİ GEÇECEK?

AKP'ye geçme arzusu olup olmadığı sorulan Temurci, "AK Parti’ye geçmek diye bir cümle kurmuş değilim. Yarın için sadece kendimi değil, partiyi bir yere konumlandırıp gri alana çekme gayretim var. Başarabilirsek o dediğiniz şey gerçekleşmez" şeklinde yanıt verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar