Gözler PM toplantısında: CHP’de Lütfü Savaş yerine adı geçen üç isim kulislerden sızdı

Gözler PM toplantısında: CHP’de Lütfü Savaş yerine adı geçen üç isim kulislerden sızdı
CHP’de tartışma yaratan Lütfü Savaş krizinin bugün sona ermesi bekleniyor. CHP lideri Özgür Özel’in Savaş için 'anket yaptıracağız 'açıklamasının ardından, parti kulislerinde Savaş’ın yerine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 3 ismin öne çıktığı iddia edildi. İşte o isimler…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in önderliğindeki MYK toplantısı, 9 Ocak'ta beklenen aday belirleme sürecini, "Lütfü Savaş krizi" dolayısıyla yeni haftaya taşıyacak. Özel'in A Takımı, ana gündem maddesi olarak Hatay'ı ele alacakları toplantıyı bugün gerçekleştirecek.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Toplantıda, Lütfü Savaş'ın adaylığıyla ilgili yaşanan tartışmalar ve olası değişiklikler ele alınacak. Savaş'ın adaylığının geri çekilip çekilmeyeceği konusu üzerinde durulurken, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için olası yeni adayları da masaya yatırılacak.

HATAY İÇİN OLASI 3 İSİM

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için göstermesi olası yeni isimler için CHP Genel Sekreteri ve Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke ile CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel’in isminin MYK üyelerine sorulacağı bildiriliyor. 27’nci Dönem CHP Milletvekili Serkan Topal da masadaki seçeneklerden biri olacak.

HATAY KARARI BUGÜN AÇIKLANACAK

Parti kaynaklarına göre, Hatay'daki protestoların ardından yapılan yeni anket sonuçları doğrultusunda Savaş'ın adaylığı geri çekilirse, yerine belirlenen yeni aday bugün kamuoyuna duyurulacak. Hatay krizi nedeniyle ertelenen aday tanıtım programı ise 18 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek.

CHP, program öncesinde seçim çevrelerindeki adaylarının tamamına yakınını belirleyecek. Adaylarının belirlenmediği durumlar ise 19 Şubat haftasında gerçekleştirilecek MYK ve PM toplantılarında netleştirilecek.

DEM PARTİ İÇİN KARAR BEKLENİYOR

Öte yandan, CHP'nin İstanbul'un ilçelerinde DEM Parti'nin İstanbul adayına göre pozisyon alacağı belirtiliyor. CHP'nin DEM Parti ile temaslarını sürdürdüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için açıklanacak DEM Parti adayının profiline göre pazarlığın devam edeceği ifade ediliyor. Bu çerçevede, Adalar ve Esenyurt ilçeleri için belirlenecek CHP adayının, DEM Parti seçmeninden oy alabilecek bir isim olacağı vurgulanıyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar