Özgür Özel'in Tunç Soyer'e önerdiği görevin ne olduğu ortaya çıktı

Özgür Özel'in Tunç Soyer'e önerdiği görevin ne olduğu ortaya çıktı
İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer’e, CHP lideri Özgür Özel’in önerdiği görevin ne olduğu ortaya çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer'e, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından yapılan sürpriz teklif siyaset kulislerine bomba gibi düşmüştü. Özel'in, Soyer'e partinin yurt dışı danışmanlığı görevini önerdiği ancak Soyer'in bu teklifi geri çevirdiği öne sürüldü.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün aktardığına göre, geçen hafta gerçekleşen görüşmede Özel'in, Soyer'e CHP'nin yurt dışı politikalarını yönlendirmesi için danışmanlık görevini teklif ettiği iddia edildi. Soyer'in bu teklifi kabul etmediği ve görüşmede adaylık sürecinde yaşadığı haksızlıklardan bahsettiği öğrenildi.

ÖZEL, SOYER'İN GÖNLÜNÜ ALMAK İSTEDİ

Öte yandan ortaya atılan diğer iddiaya göre, Özel'in Soyer'e bu teklifi yaparak aynı zamanda gönlünü almak istediği belirtildi. Ancak Soyer'in, aday olduğu dönemde verdiği vaatlerin büyük çoğunluğunu yerine getirdiğini belirttiği ve teklifi reddettiği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 25 Ekim 2023’de Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin (YBYK) 45. Genel Kurulu’nda oy birliğiyle Kongre’nin Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçilmişti. Soyer, Bölgeler Meclis Başkanlığı ile birlikte resmi olarak Kongre Başkan Vekilliği görevini de üstlenme hakkını elde etmişti. (

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar