Bunu yapanlar şimdi yandı 10 bin 500 lira cezası var! Artık bir değil iki kere düşünün

Bunu yapanlar şimdi yandı 10 bin 500 lira cezası var! Artık bir değil iki kere düşünün
Türk Ceza Kanunu’nun hakaretlere ilişkin maddesi değişiyor. Sosyal medyadan birine hakaret edenlere ne cezası verilecek? İşte detaylar…

Son yıllarda özellikle sosyal medya platformlarında hakaret içerikli yorumlar yapan kullanıcıların sayısı arttı. Bu kullanıcılara uygulanacak cezalar ise yeniden düzenlenmeye başlandı.

31056ca9be7dbb40ebae6314033345a9e59b409b.jpeg

Hürriyet'ten Oya Armutçu, cezaların detaylarını köşesine taşıdı.

Armutçu'nun yazısında konuya ilişkin kısım şöyle:

Türk Ceza Kanunu’nun ‘hakaret’ başlıklı 125/2 maddesinde değişiklik yapılacak. Bu suçlar uzlaştırma kapsamından çıkarılacak ve ön ödeme kapsamına alınacak. Şikâyete tabii olan hakaret suçunda şikâyet süresi 1 yılı geçemeyecek. Şüphelinin kimlik tespiti yapılarak ön ödeme belgesi gönderilecek. Ön ödemenin alt sınırı 3 ay 15 gün hapis olacak.

Hakaret suçu TCK’nın 125/3 maddesi kapsamında ve kamu görevlisine karşı işlenmişse 1 yıl 2 ay (365+60 gün hapis) olarak uygulanacak.

Fail, sosyal medyadan işlediği hakaret suçundan kurtulmak için ön ödeme yapacak.

Ön ödemede belirtilen para üç eşit taksit halinde ödenebilecek. Ön ödemenin yapılmasıyla ilgili savcılık takipsizlik kararı verecek.

Örneğin sosyal medyadan yaptığı hakaret yüzünden 3 ay 15 gün hapis cezası verilmesi gerektiği belirlenen bir failin cezası, günlüğü 100 TL’den 10 bin 500 lira olarak belirlenecek. Bu miktar faile ön ödeme belgesinde bildirilecek. Ceza tutarı 3 bin 500’er TL şeklinde üç eşit taksitte ödenebilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar